Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Osobnosti reagují na smrt Karla Hábla (†87): Byl jste můj Old Shatterhand, pláče Nesvačilová

/
  • Známé osobnosti oplakávají Karla Hábla.
    5. února 2024 ● 12:34

    Zpráva o náhlém úmrtí herce Karla Hábla (†87), který je známý sice díky nevelkým rolím ve filmech, ale zato vždy byl obsazován do těch výrazných v divadlech, zasáhla velkou řadu jeho kolegů a kolegyň z umělecké branže. Jak na tohoto umělce vzpomínají ti, co s ním měli tu čest stát na prknech, která znamenají svět?

  • 1.

    Eva Burešová (30), herečka a zpěvačka

    Zpráva o skonu Karla Hábla byla velkým šokem například pro herečku a zpěvačku Evu Burešovou. „Karlíčku, co je tohle za zprávy?“ podivovala se na svém instagramu.

    „Když jsem se s Karlem potkala poprvé, hráli jsme spolu v Cyranovi. Byl to fešák a obrovský gentleman a k nám, mladým kuřatům, se choval vždy krásně, stejně jako ke svým stejně starým kolegům. Milovala jsem se na něj dívat na jevišti. Vždycky jsem si říkala, že tolik zvláštního kouzla má v sobě málo kdo. Mohl stát na jevišti úplně sám a vy z něj prostě nemohli spustit oči.

    Později se naše cesty už pracovně nespojily a měla jsem obrovskou radost, když mi na předávání cen Thálie zaklepal někdo na rameno a já viděla jeho. Pak jsme se nějakou chvíli objímali a říkali si, jak rádi se vidíme a že brzy snad v nějakém divadle. Karle, budeš nám tady dole chybět. Zase se uvidíme...“

     

  • 2.

    Romana Goščíková (41), herečka

    Za celé Divadlo Radka Brzobohatého na něj zavzpomínala skrze facebook herečka Romana Goščíková, která je aktuálně majitelkou a ředitelkou této scény. „Kájo! O některých lidech si člověk myslí, že jsou nesmrtelní, vždy tady byli a vždy budou… a Tys byl jeden z nich… obdivovala jsem Tvou výdrž i energii, že s námi i soukromě zvládáš jezdit po světě. S Kukačkama, ze kterých je tato fotka, jsme spolu ještě před pár dny byli na Moravě... Mrzí mne, že Palomequeho v Donu Quijotovi už nedozkoušíš… Budeš mi (i celému divadlu) moc chybět! Romana.“

  • 3.

    Dagmar Havlová (70), herečka

    Herečka Dagmar Havlová byla podstatně stručnější. V instastories sdílela Háblův černobílý snímek se zkratkou „R.I.P“, která vychází z latinských slov „requiescat in pace“, tedy přeloženo do češtiny – „odpočívej v pokoji“.

     

  • 4.

    Miroslav Hrabě (42), herec

    Také herec Miroslav Hrabě měl tu možnost si zahrát s Karlem Háblem. Však to také připomněl na sociální síti. „Kájo, stát s tebou na jevišti byla čirá radost – a naše blbnutí v zákulisí a v životě legendární. Milovník života, divadla, elegán a gentleman a věčný idol všech žen. Ahoj kamaráde...“ napsal k jejich selfíčku z divadelní šatny. Připojil rovněž dojímavé hashtagy „legenda“ a „pan herec“.

  • 5.

    Denisa Nesvačilová (32), herečka

    Denisa Nesvačilová poslala skrze instastories Háblovi slova až do nebe. „Když jsem nastoupila za těhotnou kolegyni, byl jste pro mě úkaz. Gentleman, herecké eso, ztělesnění noblesy a esence charismatu. Řekla jsem vám, že jste můj Old Shatterhand a vy jste se smál. Nikdy jsem ten trapas při seznámení nikomu nevyprávěla, jak jste si přál. Teď už snad s veškerou úctou mohu – je to moje nejmilejší vzpomínka na vás. Dejte tam nahoře na nás pozor. Všechno, co jste mi k herectví řekl, dodržím a budu ctít. Děkuji za vše. Bylo mi nesmírnou ctí být s vámi na jednom jevišti (a v jedné kuřárně).“ 

  • 6.

    Petr Vágner (46), moderátor a herec

    Také moderátorovi Petru Vágnerovi, jinak tak výřečnému, se pro žal nedostávalo slov. Sdílel jen roztomilou černobílou fotku, na níž se k Háblovi tulí... a kterou opatřil pouze emotikonem černého srdíčka.

  • 7.

    Veronika Žilková (62), herečka

    Svůj smutek nijak neskrývala ani Veronika Žilková„R.I.P. Karel Hábl, český herecký ‚krasavec‘. V úterý jsme se spolu objímali na premiéře Trosečnice v divadle DRB, ťukali jsme si na úspěch a za tři dny umře!?! Smutné, ale krásný konec života v 87 letech,“ posteskla si na instagramu.

     

    Ona premiéra se mimochodem uskutečnila ve středu 31. ledna a Hábl se na ni dostavil v doprovodu své partnerky, která pak o jeho skonu, k němuž došlo o dva dny později, tedy 2. února, informovala širokou veřejnost. Herec tehdy nešetřil úsměvy a nikdo netušil, že se tam s ním vidí naposledy...

  • 8.

    Galerie

    Na další snímky Karla Hábla, z jeho života osobního i filmového, se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Herec Karel Hábl o natáčení se slavnými filmovými kráskami: Schoberová v panice tloukla hlavou o zeď! Petr Macek

    Fotogalerie
    50 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy