Nejnovější český muzikál Troja je výzvou pro všechny umělce, co se na něm podílejí. Velký tlak pociťoval i zpěvák Vojtěch Drahokoupil, jenž se nechal slyšet, že „fakt nebyla sranda tenhle mega kolos dotáhnout do cíle“. Přesto mu prý nadmíru přirostl k srdci. „Jestli je to tím, že se na něm sešlo obsazení plné dlouholetých přátel už od dob Romea & Julie (před 9 lety), nebo tím, že ho režíroval stejný člověk, který mě naučil všechno o divadle a nezažil jsem nikdy lepší, přátelštější, kreativnější taktovku nad projektem, než právě tu, co nad námi drží on?“ přemýšlel na svém instagramu.

„Anebo je to faktem, že v hloubi duše cítím pauzu, která mě teď po nastudování Troji, co se zkoušení nových věcí v divadle, má čekat? Ať už je to cokoli, jsem rád, že jsem mohl být součástí, a kdyby toto měl být poslední muzikál v mé účasti jakožto herce, tak mi bylo ctí, že jsem těch 9 let u muzikálu mohl zakončit právě s nimi a právě tady,“ vysvětloval Vojtěch obšírně s tím, že Troju cítí jako poslední muzikál, který nazkoušel. „Minimálně na nejbližší roky, protože se chci naplno věnovat kapele a nemůžu pořád sedět na dvou židlích...“ popisoval představitel Parida své pohnutky.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Vojtěch Drahokoupil: Na ruce má vytetovanou přítelkyni! Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Není divu, že toho má prostě moc – aktuálně je k vidění nejenom v Troje, ale hraje i v muzikálech Okno mé lásky, Láska nebeská, Muž se železnou maskou, Tři mušketýři a Tarzan. I když má samozřejmě na všechny své role alternace, a proto nevystupuje v docela každém představení, je to i tak velké množství inscenací. S muzikály však seknout nehodlá. Tedy, ne tak úplně. „Já neodejdu z muzikálu, jen budu hrát věci, které mám nazkoušený,“ uklidňoval v komentářích své zaskočené příznivce, jimž se ani trochu nezamlouvala představa, že by měl jejich oblíbenec z divadel Broadway a Hybernia zmizet...

Fotogalerie
69 fotografií