Pavlína Pořízková, modelka původem z Prostějova, celý život kralovala módním přehlídkám s vrozenou malformací kyčle. Chrupavky měla prý tolik opotřebované, že jí prakticky nezbyly žádné - a kvůli tomu trpěla velkými bolestmi. Před svou šedesátkou se ovšem Pavlína Pořízková rozhodla s tímto zdravotním neduhem zatočit... a svěřila se do rukou odborníků. Ti odvedli natolik dobrou práci, že to málem vypadalo jako zázrak.

Dvě hodiny po operaci se už Pořízková dokázala po nemocničních chodbách pohybovat s chodítkem, osmnáct hodin po zákroku chodila s pomocí berlí. Čtvrtý den po operaci - a já chodím bez asistence, dokonce i nahoru a dolů po schodech ve svém bytě,“ radovala se na sociální síti. Jenže jak se záhy ukázalo, bylo to notně uspěchané. Místo odpočinku a postupného uzdravování šla z nuly na sto... a její tělo to logicky nezvládlo.

„Nikdy jsem nepodstoupila vážnou operaci a neměla jsem žádné předchozí zkušenosti s fyzickým zotavováním. Takže tohle je pro mě všechno nové. Ukázalo se, že je to mnohem těžší. Není to jen... život,“ posteskla si. „Nejjednodušší to bylo hned po operaci. Kyčle mě bolely tak dlouho, že jsem se bála prostého vstávání a chůze. To se ale ukázalo být mnohem méně bolestivé, než jsem kdy mohla očekávat!“ Dospěla proto k přesvědčení, že je vlastně za vodou a odteď to bude už jenom lepší. Jak se jen mýlila!

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Pořízková s přítelem Jeffem: Nečekala, že před 60 potká lásku! Markéta Reinischová

S naivní důvěrou ve své „vynikající léčitelské schopnosti (ano, nikdo je nemá, a já jsem blázen, když si myslím, že jsem výjimečná) jsem bez pomoci chodila po svém domě a v jednu chvíli jsem zapomněla, že jsem po operaci a dřepnula si, abych něco sebrala z podlahy (jak jsem to dělávala i před operací). A bum! V mém levém boku se spustil ohňostroj,“ popisovala modelka barvitě (pro ni) nečekaný kolaps.

S pocitem, že omdlí bolestí, ihned volala své ošetřovatelce. „Ujistila mě, že to byl hloupý pohyb, teď budu mít větší bolest a otok na té straně, ale v podstatě jsem nepoškodila nic, co bylo tak pracně opraveno.“ Konečně tedy Pořízková, mimochodem autorka několika úspěšných románů, sama uznala, že by teď měla hlavně odpočívat. Její rekonvalescence proto aktuálně zahrnuje „gauč, ledové obklady, chrápajícího psa a knihy ke čtení“...

Fotogalerie
89 fotografií