Miloš Kant se o všem dozvěděl úplnou náhodou. „Lidé mi začali ten pořad natáčet a posílat mi to, že tam jsem. Zavolal jsem si svoje portugalské zaměstnance a poprosil je, aby mi to přeložili. Když jsem slyšel, co o mně říkají, kontaktoval jsem policii,“ popsal pro Expres.cz podnikatel, který ve švýcarském Lucernu provozuje noční klub Princesse plný spoře oděných tanečnic.

»40 minut ničily mou image!«

„Nejhorší na tom je, že použily moje fotky. Čtyřicet minut jsem tam byl na obrazovce, říkaly o mně úplné nesmysly a ničily mou image. Měly tam dokonce psycholožku, která mě rozebírala, aniž by mě někdy v životě viděla. Nedal jsem jim k tomu povolení, ani mi to dopředu nikdo neřekl,“ stěžuje si dotčený miliardář. Margaridu před lety teatrálně žádal o ruku přímo na červeném koberci filmového festivalu v Cannes, nakonec mu ale dala košem a nenechala na něm nit suchou.

Čtyřikrát už vyhrál

Spor kvůli televiznímu vystoupení se táhl dlouhých pět let, brzy se ale Kant konečně dočká soudního stání. Na lavici obžalovaných usedne jak jeho bývalá snoubenka Margarida Aranhaová, tak zástupci produkční společnosti, která pořad vysílala. 

Kant, který už v minulosti nad Margaridou u soudu čtyřikrát vyhrál, si věří i tentokrát. „Právník mi jasně řekl, že tam je minimálně osm věcí, které mě urážejí a poškozují mou image. Margarida lhala a celou show si vymýšlela,“ říká.

Co bude s Lopesovou?

O tom, zda bude s bývalou eskortkou Margaridou souzena i jedna z nejslavnějších portugalských televizních osobností, Fatima Lopesová, soud rozhodne už 25. ledna. Moderátorka se brání, že sama nikoho neočernila – pouze prý četla otázky, které jí dopředu připravila produkce. To ale podle Kanta není pravda, nevhodných narážek se měla dopustit i sama Lopesová. Český miliardář se s portugalskou televizní jedničkou už dokonce osobně setkal v úterý u soukromého soudního jednání. 

Bizarní střet zájmů

Celou záležitost ovšem komplikuje bizarní možný střet zájmů. V tom by potenciálně mohla být státní zástupkyně Cleide Senhorãesová (35), která rozhodla o tom, že Lopesová nemusí rovnou k oficiálnímu soudu, protože se nedopustila tak závažného činu.

Senhorãesová je přitom sama bizarní postavičkou známou z televize TVI. V roce 2011 se zde ještě jako mladá advokátní koncipientka účastnila reality show Dům tajemství, tedy jakési obdoby Big Brothera nebo VyVolených, a rozhodně se zde nedržela zpátky – přímo před kamerami souložila s jedním ze spolubydlících. 

Na TVI pak před lety v show Love on Top vystupovala i sama Margarida, díky čemuž se paradoxně seznámila s Čechem Kantem. Spojitost všech tří žen v trestním řízení se Kantovi pochopitelně vůbec nelíbí. 

Fotogalerie
110 fotografií