Kytarista a zpěvák Martin Knor skončil po 40 letech v rockové hudební skupině z Valašského Meziříčí, kapele Mňága a Žďorp. Jeho jméno už stihlo dokonce zmizet i z webových stránek kapely. Jestli kytaristu někdo nahradí, ale dosud kapela nezveřejnila. Lze se tak pouze dohadovat, zda bude Knor někým nahrazen, nebo bude v hudebním uskupení o jednoho člena méně.

„Na vaše četné žádosti měníme fotku. Petr píše: Od ledna letošního roku už s námi nehraje Martin Knor. Schylovalo se k tomu dlouho a teď to skutečně nastalo. Jako spoluzakladatel kapely byl Martin do značné míry tvůcem jejího zvuku a mě nikdy nenapadlo, že jednou v kapele nebude. Ale časy a lidi se mění. V kapele to vidíme stejně: Smutné, ale nutné.

Podrobnosti si s dovolením necháme pro sebe, protože jen ty děti, co si hrály na písku, přesně vědí, co se tam semlelo. Také doufáme ve vaši důvěru v kapelu, která ví, co dělá, a která vás nechce zklamat. Martinovi samozřejmě přejeme, ať se mu v životě daří!,“ vyjádřil se k odchodu svého dlouholetého člena a spoluzakladatele kapely na sociální síti frontman skupiny Petr Fiala (59).

Video
Video se připravuje ...

Mňága a žďorp - Hodinový hotel. Kapela hraje na Reflex Stage na Colours of Ostrava 2019 Martin Bartkovský

Knorův odchod je pro fanoušky smutný

Pod příspěvkem s vyjádřením, který zveřejnili členové kapely na facebooku, se okamžitě začaly objevovat rozhořčené reakce fanoušků, kteří si bez jednoho z jejích hlavních členů nedovedou působení skupiny dál představit. „Jojo, Martin byl tvůrcem zvuku Mňágy a bez něj budete jako Sting bez Dominica Millera. Budiž, vaše volba. Pro mě Mňága tímto tedy skončila, protože právě charakteristický zvuk Martinovy kytary dělal Mňágu Mňágou (nemluvě o jeho tanečních kreacích). A ta fotka ve stylu parte je teda dobrý úlet,“ komentovala rozhořčeně oznámení Mňágy a Žďorp písničkářka Lucie Redlová a neskrývala při tom své emoce.

Také pod příspěvkem, které zveřejnil samotný hudebník na instagramu, nenechali jeho fanoušci emoce stranou. „Ahoj děcka, zatím žiju!,“ vyjádřil se stručně k celému zemětřesení ve skupině Martin Knor. „Ať se daří. Na jaře jsem se díval, že se na koncertě neusmíváš, nebavíš. Myslel jsem, že osobní problémy. Teď ke mně doputovalo proč. To je mi líto. Ať vše dobře dopadne,“ zněl například jeden z podpůrných komentářů Kamila. „O tebe nemáme strach, bojíme se úplně o někoho jiného,“ přidala se i Lucie. „Sakra! Mám zkažený večer... Ale jak se říká, pokud nejde o život, tak jde o hovno (... věřím, že nejde o život...)“, doufá Pavel.

A s podporou a slovy překvapení přispěchali i mnozí další. Lze si tak pouze domýšlet, co za náhlým odchodem z kapely známého kytaristy skutečně vězí. 

Letos se přitom Mňága a Žďorp chystají pokračovat v koncertování v půlce března. Ten první bude 14. března v Brně v nočním klubu Fléda. Jestli však bude hudební uskupení opět v plném počtu členů, není jasné.

Fotogalerie
45 fotografií