Pro podnikání v hotelnictví se rozhodl v jihomoravském Mikulově, kde si před třemi a půl roky pronajal penzion. „Pension Archa Mikulov mi nabídl majitel objektu krátce potom, kdy jsem opustil post vedoucího hereckého oddělení na Mezinárodní konzervatoři v Praze. Bylo po prvním covidovém kole a po měsíci fungování vypukla druhá vlna a pension mi zase zavřeli,“ prozradil Super.cz Petr Batěk, který v objektu pořádal různé komorní koncerty a vernisáže.

Jenže do podnikání mu začalo tak trochu házet klacky pod nohy samotné město. „Mikulov nebylo město, které by si zrovna vážilo malých rodinných pensionů. Nekompromisně ztížilo hostům parkování v okolí Archy nesmyslnou parkovací zónou. Navíc pronajatá budova už potřebovala výraznou rekonstrukci, do které se majiteli nechtělo. Rozhodl jsem se, že tuto etapu svého života důstojně ukončím a půjdu obrazně řečeno o dům dál. Moje Archa zkrátka přežila potopu, a tak ztratila smysl,“ vysvětlil herec, kterého diváci znají ze seriálů jako Cesty domů, Gympl s (r)učením omezeným nebo filmu Cirkus Maximus.

Nicméně na byznys mimo herectví úplně nezanevřel. Už teď spřádá plány na otevření restaurace s kulturním programem taktéž na jihu Moravy.  

Video
Video se připravuje ...

Petr Batěk: Petr Batěk, hvězda Cirkusu Maximum: V sedmnácti na StB! Petr Macek

Fotogalerie
45 fotografií