Petře, narodil jste se v Plzni, aktuálně jste ale častěji k zastižení v Praze a Mikulově, v posledním jmenovaném dokonce provozujete penzion. Kde jste aktuálně doma? 

V Praze mám jenom přechodný domov na přespávání. Doma jsem teď v Mikulově. I když můj hlavní domov, ve kterém se ale teď moc nezdržuji, je chata u Plzně. Přesněji je to maminčina chata na samotě u lesa u Plzně.  

V Praze trávíte čas, když tam natáčíte, jinak se uchylujete do Mikulova. Čím vás tohle město na jižní Moravě tak okouzlilo?   

Mikulov je maloměsto, ve kterém se všichni tak trochu navzájem znají. Je tam krásně a je tam spousta dobrého vína. I díky tomu mi Mikulov čím dál víc přirůstá k srdci.

Vaše láska k vínu, které je s Mikulovskou oblastí bytostně spjaté, je známou věcí. Máte rád bílé, nebo červené? A raději suché, nebo sladší víno?

Když mám chuť na bílé, dám si bílé, když na červené, dám si červené. Mám rád všechna dobrá vína a především jejich ochutnávání. Rád ve víně objevuji různé chutě a vůně. Vždycky jsem si potrpěl spíš na suchá vína, poslední dobou ale přicházím na chuť i těm sladším. Nesmějí to ovšem být doslazovaná vína, ale ta s přírodním cukrem.  

Nedávno jste si nechal udělat své první tetování a rovnou docela velké a barevné. Netroškařil jste. Co vás k tomu v devětačtyřiceti vedlo?

Je to necelý rok, co ho mám. Vzniklo v době pandemie. Na ruce jsem si nechal zvěčnit