Talentovaná sourozenecká dvojka Petr a Pavel Baťkovi se sice herectví věnují už drahně let, zatím ale pozornosti unikal potenciál využít jejich výrazné podobnosti. To se teď konečně změnilo. V novém krimiseriálu Duch hrají bratry policisty.

„Jsou to takoví uličníci, dělají si ze všeho legraci a do akce jsou neuvěřitelně natěšení. Hrají si na Belmonda, že všechno zvládnou sami,“ popsal Pavel.

Je až s podivem, že zatím nikdo nezapřáhl sourozence dohromady. „Jednou jsme spolu hráli, ale to bylo tak málo, že už ani přesně nevím. Sourozence hrajeme poprvé, jsem rád, že to někoho napadlo,“ přiznává Pavel.

VIDEO: Poznáte tajného bratra slavného herce? Je to hvězda Ordinace!

Video
Video se připravuje ...

Poznáte tajného bratra slavného herce? Je to hvězda Ordinace! Kristýna Léblová, Petr Soukup

Bratři ale přiznávají, že to má i své stinné stránky. „Hrát s Pavlem je snadné, ale i těžké zároveň. Odmala jsme vyrůstali v jednom pokojíku, tak jsme na sebe napojeni. Před kamerou a na jevišti, kde potřebujete parťáka, tak okamžitě vycítíme, když se něco děje. Na druhou stranu vidíme i slabiny, který ten druhý má, dřív než ostatní. Ve výsledku v rámci napojení postav je to ale myslím spíš plus,“ přemýšlí starší Petr.

„Někdy jsme se na sebe podívali a zjistili jsme, že děláme úplně stejná gesta ve stejnou chvíli. Tak to působilo trochu komicky. Slyšíme na sebe, máme se rádi, hrajeme spolu v divadle… Bylo skvělé trávit společný čas na place,“ dodává Pavel.

Dvojka se společně objevila i na čtvrteční premiéře v kině Lucerna. U příležitosti 85. narozenin herce Jana Přeučila se zde promítal dokument o jeho životě. Pochopitelně nechyběly slavné tváře, například právě bratři Baťkovi. V rozmanité společnosti pak jejich společné rysy vynikly ještě víc.

Fotogalerie
68 fotografií