Kamarád Ivety Bartošové (†48), hudebník Jarek Šimek, sdílel na sítích 2. ledna večer opravdu srdceryvné video. Je na něm jeho pejsek Ben v totální panice. Zcela ochromen strachem leží na zemi, sípe a nekontrolovatelně se klepe.

„To už je moc – chce se mi plakat! Podívejte se, jak mi ti parchanti (omlouvám se, jiné pojmenování mě nenapadá) zdemolovali psa! Nedaj si pokoj a střílej pořád,“ psal dva dny po silvestru na svém facebooku.

„Ve 20 hodin po x hodinách nemůžu Bena dostat ven a je úplně plný moči a hovínek. Musím mu udělat kompletní testy, jestli to neodnesou ledviny nebo játra atd.,“ stýskal si dopálený páníček. Všechny pak požádal, ať video s Benem sdílejí, aby se všichni podívali, co petardy a ohňostroje způsobují.

„Ze šťastnýho, vyrovnanýho psa – udělali v mžiku úplnou trosku. Ta ty prachy co mají z těch prodejů pyrotechniky, za ty špinavý prachy, pak svým dětem ,láskyplní rodiče‘ kupují dárky. Hnusí se mi ti lidi!“ rozčiloval se.

„Obchodní řetězce – tak ty tomu dávají korunu královskou, společně s ministerstvem životního prostředí a s ministerstvem zdravotnictví. Ovšem ta koruna není ze zlata, ale z krve a utrpení druhých. Pojďme to společně zastavit,“ vyzval své sledující.

Video bezvládně se klepajícího zvířete si získalo řadu reakcí. Druhý den Šimek na svém profilu poděkoval všem za podporu a rýpl si do lidí, kteří mu posílali nejrůznější rady.

„Je to, jakoby pan doktor léčil všechny ostatní děti stejně, jako svého syna, stejným postupem, stejnou diagnózou, protože to na něho funguje a platí. Každý jsme individuální, každý jsme jedinečný a je potřeba vyšetřit a individuálně stanovit diagnózu. Měsíc svého pejska nafetovávat již nebudu!“ vzkázal rádcům rezolutně.

Šimek sám teď bojuje s nepříjemnými zdravotními potížemi – po covidu se u něj rozvinul náběh na zápal plic. „Díky vám se pokusím, až se trochu zvednu z nemoci, vytvořit oficiální petici, která by jasně vysvětlila vážnost lidské činnosti na už tak zdecimovanou přírodu,“ slíbil hudebník ve středu večer.

Anketa

Měly by být kvůli zvířatům zrušeny ohňostroje?

ANO
NE

Video
Video se připravuje ...

Tady naposledy zpívala Iveta Bartošová: Šimek ukázal, kde vznikalo Heja Heja! Thomas Kruchina, Jan Jedlička

Fotogalerie
45 fotografií