Seriálová hvězda Dobrík se o těžké situaci, která dopadla na celou rodinu, rozpovídal v novém rozhovoru pro týdeník Život. „V červenci jsme začali dvouletou léčbu. Vedlejší účinky léků, pobyt v nemocnici, odtržení od kolektivu, to všechno má na Timka vliv. Je tedy těžké říct, jak se má, pořád se to mění. Ale rozhodně před ním smekám klobouk – je nejstatečnější z celé rodiny,“ řekl o synovi. 

Ví, že doma ho nezachráníme

Malý Timotej musí kvůli léčbě akutní leukémie dlouhodobě zůstávat v nemocnici, a to svátky nesvátky. „Dvacátého čtvrtého prosince jsou Vánoce v kalendáři. Pro mě jsou tehdy, když jsme doma spolu,“ přiznal herec známý i z pohádky Zázračný nos. Do poslední chvíle s jistotou nevěděl, zda syna skutečně na Štědrý den pustí. 

Chlapec podle táty všechno chápe, i tak je to pro něj ale velmi těžké. „Rozumí, že doma ho nedokážeme zachránit, že do té nemocnice musíme chodit,“ popsal Dobrík. „A já rozumím tomu, že po té době a po tolika spolykaných lécích už má averzi, když mě vidí byť jen s vitamínem C. Debatujeme o tom, připomínáme si, že toto je jediná možnost, jak z toho ven,“ dodal starostlivý táta.

Dcera toho hodně musí zvládnout sama

Celá situace je pro rodinu velmi náročná i organizačně – kromě Timka mají totiž manželé ještě desetiletou dceru Nikolku. „Potřebujeme být jako rodiče na dvou místech, protože Nikolka je v Žilině a Timko v Banské Bystrici. Jen s pomocí blízkých a rodiny to dokážeme zvládnout,“ přiznal. 

Každý teď zkrátka musí fungovat na 150 procent. „Naše desetiletá dcera musí zvládnout spoustu věcí sama, které jiné děti v jejím věku dělat nemusí. Navíc si nemůžu dovolit odmítnout ani jednu jedinou práci. Život je jiný hlavně v tom, že je extrémně málo dní, které trávíme všichni čtyři spolu,“ stýská si dvojnásobný táta, který má velkou oporu hlavně v manželce Lence.

 

Fotogalerie
24 fotografií