Na Hradčanském náměstí si ji fotografové hned povšimli, když se objevila na zádušní mši za Karla Schwarzenberga.

I přes chladné počasí si vyšla v mini sukýnce doplněné černými silonkami, přes to přehodila výrazně hnědý kabát a outfit doplnila černými koženými rukavicemi, asi aby jí při ťukání do telefonu nebylo zima na prsty. Její výrazný make-up pak také přitáhl pozornost a nešel přehlédnout, především díky obrovským umělým řasám. 

A o koho se tedy jednalo? Krásná neznámá je Francesca Kolowrat, která pozvání zřejmě dostala v souvislosti ke svému šlechtickému původu. Je totiž dcerou hraběte Františka Tomáše Kolowrata (†61), který pracoval také jako producent a kameraman u filmu, než v roce 2004 zemřel. 

Čemu se pak věnuje samotná Francesca Kolowrat? Je výraznou osobností, jež spojuje svět podnikání, investic a zároveň i parkourové jezdectví.

Narodila se a vyrůstala v Praze, studovala v New Yorku a Londýně, v Anglii strávila čtyři roky. „Dokud byl můj tatínek naživu, žil napůl v Americe, v Miami a napůl v Čechách, kde jsem s bratrem, maminkou a babičkou bydlela i já. Moc si vážím toho, že jsme s bratrem měli možnost chodit na mezinárodní školy, ale nijak jsme se od dětí různých podnikatelů, kteří si takovou školu také mohou dovolit, nelišili. Nevyrůstali jsme v žádném paláci, jak si mnozí myslí, a naopak spousta spolužáků měla mnohem pompéznější životní styl nežli právě my,“ popsala před časem pro Refresher aristokratka s tím, že se šlechtou mají lidé často spojené mnohé předsudky.

„Lidé si často stereotypně myslí, že aristokraté mají služebnictvo, vyrůstají v paláci s hromadou peněz a jsou namyšlení,“ říká mladá slečna, která žádnou výjimečnost nikdy nepociťovala. „Tomáš Garrigue Masaryk zrušil šlechtické tituly v Čechách, takže se na ně neklade takový důraz jako dříve,“ doplnila s tím, že když byla malá, vnímala tituly šlechtické vlastně podobně jako ty akademické. 

Dnes se Francesca uplatňuje v řadě oblastí. Kromě svých podnikatelských aktivit se angažuje v realitních projektech, sbírání umění a provozuje vlastní restauraci Café Elektric.

Věnuje se také charitě a od listopadu 2022 je mecenáškou Nadačního fondu Neuron. Francesca věří, že věda hraje klíčovou roli ve společenském rozvoji. Sama k ní má prý osobní vztah, zejména k medicíně, a to i proto, že si sama prošla zdravotními problémy, u nichž výzkumy zatím nebyly dostatečné. Ráda by proto poskytla vědcům dostatek financí na různé objevy a inovace v oboru.

Video
Video se připravuje ...

Nejextravangantnější model na pohřbu Karla Schwarzenberga Blesk

 

Fotogalerie
202 fotografií