Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Plejáda slavných na pohřbu Schwarzenberga (†85): Každý rok nám dával stromeček, vzpomíná Geislerová

/
  • Pohřeb Karla Schwarzenberga: Herečka Eva Holubová se synem.
    Aktualizováno - 9. prosince 2023 ● 12:51
    9. prosince 2023 ● 11:26

    Sobotní den patří Karlu Schwarzenbergovi (†85). Které osobnosti z řad showbyznysu se s politikem přišly rozloučit?

  • 1.

    Břetislav Rychlík

    Už v dopoledních hodinách se u Hradu objevil režisér, herec, pedagog a scenárista Břetislav Rychlík (65). Se Schwarzenbergem ho pojilo přátelství. 

     

    „Trklo mne, že je dokonáno. Z té naší sestavy, která před časem jezdívala na fašanek k nám do Javorníku na Horňácku, už nezbyl nikdo. Ludvík Vaculík, Sváťa Karásek, Ivan Havel... a teď i Karel Schwarzenberg,“ okomentoval již dříve v rozhovoru pro Blesk skon politika a přítele. 

  • 2.

    Eva Holubová

    Ke svatovítské katedrále se vydala již dopoledne také herečka Eva Holubová (64), která už dopředu na instagramu dala najevo, že ji odchod Karla velmi zasáhl. 

     

    „V jedné etapě svého života jsem dostala velký dar, a sice v podobě tří majáků. Karla Schwarzenberga, Miloše Formana a Václava Havla. Zhasl ten poslední z nich,“ napsala. Na posledním rozloučení ji zřejmě doprovodil syn. Herečka dorazila v tmavé péřové bundě s nápisem Nike a fotografy na místě uvítala úsměvem.

     

  • 3.

    Tomáš Hanák

    Dalším ze smutečních hostů byl herec Tomáš Hanák (66) známý z filmů Cesta z města, Rebelové či Mazaný Filip. Zatímco k bývalému prezidentovi Miloši Zemanovi měl výhrady, s Karlem Schwarzenbergem si rozuměl dobře. 

     

  • 4.

    Olga Sommerová

    Ve skupince s Martinem Bursíkem (64) a Kateřinou Jacques (52) dorazila ke katedrále sv. Víta také režisérka a dokumentaristka Olga Sommerová (74).

     

  • 5.

    Jitka Čvančarová

    Dvě dámy v černém, které se kolem jedenácté hodiny vydaly do katedrály, aniž by se zastavovaly s novináři - to byla herečka Jitka Čvančarová (45) v doprovodu módní návrhářky Tatiany Kovaříkové.

  • 6.

    Petr Dvořák

    Nechyběl ani bývalý ředitel České televize Petr Dvořák (59). Se Schwarzenbergem se setkali mimo jiné i v roce 2012, když spolu podepsali Memorandum o spolupráci.

     

  • 7.

    Jan Hřebejk

    Rozloučit se přišel také režisér Jan Hřebejk (56), který stojí za slavnými filmy jako Pelíšky, Pupendo, Šakalí léta či Musíme si pomáhat. Po smrti Schwarzenberga vzpomínal s hořkostí především na moment, kdy v přímé volbě prezidenta vyhrál nad Karlem Miloš Zeman. Očividně to pro něj bylo citlivé téma. 

  • 8.

    Aňa Geislerová

    V Hřebejkových filmech hraje často i Aňa Geislerová (47), další ze smutečních hostů. Nejprve do útrob katedrály vplula její sestra Ester (39), později se ukázala i Aňa, která nejprve tvrdila, že osobní vzpomínky na zesnulého sdílet nechce, protože jsou právě osobního rázu. Uvedla ale, že to byla velká osobnost, kterých už moc není. A na závěr připojila menší drobnůstku: „Každé Vánoce nám dával bažanta a stromeček,“ přiznala pohnutě. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Anna Geislerová na pohřbu Karla Schwarzenberga: Na Vánoce nám dával bažanta a stromeček! Blesk TV

  • 9.

    Bolek Polívka

    S manželkou Marcelou dorazil též herec a komik Bolek Polívka (74). V přímém přenosu Blesku sdílel vtipnou historku s knížetem a dodal: „Člověk se utěšuje tím, co bylo hezký, vtipný, usměvavý.“

    Video
    Video se připravuje ...

    Bolek Polívka na pohřbu Karla Schwarzenberga Blesk TV/Luboš Procházka

    Bolkův rozhovor s Karlem:

    K.S.: Bolku, proč tomu říkáš farma, když je to statek?

     

    B.P.: Protože nedofarma neexistuje, nedostatku se bojíme.

  • 10.

    Zuzana Stivínová

    Mezi smutečními hosty je pak také herečka Zuzana Stivínová (50). 

  • 11.

    Ester Kočičková

    Na zádušní mši přišli také komička a moderátorka Ester Kočičková (55), pravým jménem Renata Kozáková, spolu s manželem Igorem Kozákem.

    Fotogalerie
    363 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

Uživatel_5542819: Včera každý tvrdil, aký bol s ním kamarát ! Ako veľmi mi to pripomína kamarátstvo umelcov s politikmi za totality ...

(10. 12. 2023 08:19)

Skrhola: Byl tam každej co v Bruselu má ňáký jméno a něco znamená - politici, dotačníci, umělecká fronta, černop®delníci, neziskovkáři, novináři, televíze, LGBTQI1+ - zkrátka výkvět a crème de la crème té naší nové krásné Evropy 😨

(09. 12. 2023 20:20)

Renata Veselá: Vzala jste mi to z úst. A jeste :ta musi byt taky vsude.

(09. 12. 2023 19:57)

Uživatel_5522193: Geislerová dostala stromeček a bažanta 🙈

(09. 12. 2023 19:36)

UFO1: Čvančarová připomíná Hanku i v oblíbenosti, jeji Medúza je nezapomenutelná, žena fatale nebude,tak šup do politiky 😁

(09. 12. 2023 15:50)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy