Náročné kabaretní vystoupení začala Fabiánová nacvičovat v roce 2019, pár měsíců před tím, než v Čechách propukla covidová pandemie. Byl to její nejnáročnější pracovní projekt, zpívala a tančila jednu z hlavních rolí. Netušila ale, že bude také poslední!

„Byla jsem v první linii těch, co měli covid. Krátce po premiéře v prosinci 2019 něco chytla a bylo to strašný. Tehdy se ještě nevědělo, že to je covid,“ prozradila Fabiánová v pořadu Je to venku.

„Hrála jsem měsíc a půl strašně nemocná, nadopovaná paralenama. Pokaždé když jsme dohráli, lehla jsem na tři dny s horečkama,“ zavzpomínala Jana.

Točení v bludném kruhu ukončil až nařízený lockdown a Fabiánová doufala, že se dá konečně dohromady. V tu chvíli ale nemoc udeřila znova. „Na tři měsíce jsem padla, strašně jsem zhubla... a pak jsem dostala covid znova,“ řekla.

A pak začaly dlouhodobější problémy. „Sedlo to i na plíce, nemohla jsem dodýchávat. Cítila jsem, jak nemám kapacitu plic a už se nemám kam nadechnout,“ popsala s tím, že trvalo velmi dlouho, než se její stav alespoň trochu zlepšil.

Když už se ale zdálo, že bude lépe, přišla další rána osudu. „V únoru umřela máma. Úplně mě to zaseklo, bylo mi tak strašně smutno... A podle mě má člověk na to jeviště lízt, když má co říct. Usoudila jsem, že na to po dvou covidech už asi ani fyzicky nemám,“ uzavřela.

Ze zpěvačky »ajťačkou«

Během covidové pandemie se začala Fabiánová naplno věnovat jinému oboru. „Posledních sedm let jsem dělala napůl IT a grafiku, protože mám ráda zadní vrátka a jsem samostatná,“ vysvětila Jana s tím, že by ani nesnesla, kdyby musela být finančně závislá na nějakém muži.

„Jen jsem si nabrala víc práce a díky tomu mě covid nijak finančně nepoznamenal. A od tý doby se tomu věnuju,“ dodala Fabiánová.

Nyní se ovšem Fabiánová jednou nohou vrací i zpět do showbyznysu. Ovšem ne v roli zpěvačky, ale moderátorky! S Václavem Tobrmanem a Tomášem Papršteinem představuje talk show s názvem Trauma Show s podtitulem »vážně i nevážně o vážných věcech«. Premiéru bude mít show 12. prosince v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Jana Fabiánová: Nejsem jen zpěvačka! Čím se dcera Urbánkové živí? Kateřina Štichová

Fotogalerie
80 fotografií