To, že se jí zákeřná nemoc, s níž bojovala už v minulosti, vrátila a tentokrát zasáhla plíce, oznámila Slováčková už v říjnu na sociálních sítích.

„Je pro ni přirozené o tom mluvit a nezavírat se do sebe. Ať to jde všechno hezky ven,“ vysvětluje její bratr Felix junior. Jemu samotnému se ale o Aničce a jejím stavu hovoří těžce.

A ještě těžší je to prý pro jejich rodiče – Dádu Patrasovou (67) a Felixe Slováčka (80). „Sám mám dvě děti a nedokážu si představit, že bych je měl přežít. To je strašné. Člověk o tom nechce ani přemýšlet. Pomáhá, že o tom mluvíme, ale prostě – není to jednoduché – tím, že se to vrátilo v horším stavu, než to bylo předtím... Ale Anička je rozená lvice, takže to zvládne,“ věří Slováček mladší.

Sestře se snaží být oporou. „Nepřipouštím si to. Aničce pomáháme, jak to jde...“ tvrdí. „Hodně jí pomáhá pracovat, takže ještě teď do konce roku máme spoustu koncertů. A na Silvestra budeme vystupovat s pardubickou filharmonií,“ prozrazuje hudebník.

Zatím se ale rodina soustředí na Vánoce. „Teď se řeší, kde je uděláme – jestli u Aničky, u mě, anebo u rodičů. Ale asi vyhrává varianta, že budeme u ní, bude dělat řízky a tak. Nebo to bude muset být u mě, jenže to bych musel vařit já. A to se mi nechce,“ směje se Felix junior.

Oživí Gotta

Po Novém roce sourozenci Slováčkovi se svým otcem, letitým souputníkem Karla Gotta (†80), vystoupí také na koncertech Lady Carneval. „Na něm diváci uslyší Gottovy písně v nových, moderních aranžích zpívané Ladislavem Bubnárem. Není to žádný imitátor, jakých je spousta. Dal těm písním nový drajv,“ láká Felix na koncerty 19. ledna v Praze a 21. ledna v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková: Přerušila léčbu rakoviny! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
87 fotografií