To, že se po smrti pětileté dcery Kláry v r. 2000 schylovalo u mediálně sledovaného páru k rozvodu, je vcelku známé.

Petr Svoboda (42) teď ale popsal okolnosti, proč měl jeho otec chtít manželství ukončit. „Smrt malé Klárky zcela změnila dynamiku mezi Karlem a Vendulou. Karel se uzavírá sám do sebe a tráví více času v Jevanech. To, co on řeší samotou a občasnými milenkami, Vendula řeší alkoholem a tráví čas mimo dům,“ rozepisuje se nejstarší hitmakerův syn v knize s názvem Žít – Karel Svoboda.

„To, že je Karel žárlivý a během její nepřítomnosti není schopen vůbec skládat, může těžko někomu vykládat... Připadá si jako hlupák, celý život dřel, a nyní sedí doma sám, zatímco jeho Vendula, která má vířit kolem něho, víří někde v tramtárii. Karel má pocit, že funguje spíše jako debetní karta nežli manžel. Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod,“ vzpomíná Petr.

Manželovo gesto prý na Vendulu zapůsobí a začne se více snažit jejich vztah udržet. „Jistě, my jsme u toho v posteli nebyli, ale na devadesát devět procent si ani Karel, ani Vendula nejsou navzájem věrní a je téměř nemožné určit, jaké motivace vlastně mají ti dva pro udržení manželství,“ rekapituluje Petr s tím, že jeho otec vzal nakonec Vendulu na milost a žádost o rozvod nepodal.

Narodil se jim dokonce syn Jakub (dnes 18). Svobodovy deprese ovšem dál zesilovaly, až se v lednu 2007 doma zastřelil. Blesk pochopitelně kontaktoval Vendulu Pizingerovou, ta se ovšem odmítla ke knize nevlastního syna jakkoli vyjadřovat.

Jako Dorota Máchalová?

Pokud by se před 23 lety Svobodovi rozvedli, odešla by Vendula z manželství s prázdnou. „Není bez zajímavosti, že když Karel s Vendulou uzavřel předmanželskou smlouvu, vytvořil tím situaci, že Vendula by při rozvodu z manželství odešla bez jakéhokoliv majetku. Inu, byla by na tom lépe, kdyby se »starý mlynář« utancoval... Karel se nakonec rozhodne věřit tomu, že má doma hodnou holku a on je vlastně ten, kdo to má v hlavě popletené. Verzi o Dorotě Máchalové zatím odkládá na polici společně se žádostí o rozvod,“ píše se v knize.

Video
Video se připravuje ...

Pizingerová (51) má jasno: Pepa (36) by mě hnal, kdyby… Markéta Reinischová

Fotogalerie
71 fotografií