Ke svým rolím se po letech vracejí a od 17. února se chystají třeba Kateřina Brožová (55) jako Fantine i David Uličník (51) coby Valjean. V předchozích Bídnících pak jako sedmiletá hrála i Natálka Grossová (21), která si tentokrát místo malé Cosetty tuto postavu zahraje jako dospělou.

„Už jako malá jsem doufala, že si zahraju a zazpívám velkou Cosettu, a to se mi teď vyplní. Ale nejvíc vždycky pláču u písně Modlitba, kterou zpívá Jean Valjean, to je ohromně silná scéna, u které vždy pláču,“ říká Grossová, která se na kostýmové zkoušce představila ve svatebních šatech. V reálném životě má ale ke svatbě a těhotenství ještě daleko. „Na jevišti si to ale hodlám maximálně užít,“ smála se.  

Video
Video se připravuje ...

David Uličník Petr Macek

Modlitba je silnou i pro Davida Uličníka, který se v Bídnících vrací už potřetí, a roli převzal po slavném Karlu Černochovi (†64). „Nikdy nezapomenu, jak jsem se s Karlem o roli bavil a jaké rady mi dal,“ říká Uličník o jednom z pěvecky nejnáročnějších muzikálů.

Ten je ostatně výzvou i pro Grossovou. „Mám tam C3, což je hodně vysoký tón, a ještě k tomu v pianu, to znamená, že ten hlas musí být opravdu slabý, tak se na to připravuji. Lidí na to čekají a doufám, že nezklamu,“ věří dcera někdejšího premiéra Stanislava Grosse (†45). 

Video
Video se připravuje ...

František Janeček Petr Macek

Fotogalerie
11 fotografií