Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fotograf slavných odtajnil nahé fotky Hrubešové: Bylo jí teprve šestnáct!

/
  • Fotograf slavných odtajnil nahé fotky Hrubešové: Bylo jí teprve šestnáct!
    16. listopadu 2023 ● 05:00

    Po desítkách let se dostaly konečně na světlo. Manažer Jiřího Krampola (85) a hlavně filmový fotograf Miloš Schmiedberger (76) otevřel svůj utajený archiv.

  • 1.

    Bohouš

    K hromadě snímků přidal osobní vzpomínky. „Při natáčení jsem se dostal tam, kam jen málokdo,“ zdůrazňuje. Barrandovský fotograf tak byl třeba u toho, když se v roce 1968 natáčela dnes již kultovní silvestrovská komedie Bohouš. Vladimír Menšík (†58) v ní soutěží s obřím hafanem, kdo sní víc. 

    „Bernardýn se ve skutečnosti jmenoval Baldur a dalo fušku udržet ho před kamerou, aby nesežral všechno jídlo i Menšíka!“ vzpomíná v knize Příběhy filmových fotografií Schmiedberger.

     

    „Jeho apetit byl mimo veškerou kontrolu. Čtyřikrát lízl jazykem a jídlo bylo pryč, zatímco Menšík si to musel napřed nakrájet!“

    Při natáčení tak přišly ke slovu různé nezbytné vychytávky. Například aby Bohouš olizoval páníčka v podání Jiřího Sováka (†79), museli mu napřed nastrkat do vlasů kousky voňavé slaniny. „Když se točila pointa, že pes nad chlebem ohrne čumák, muselo se to taky nějak zaonačit, protože Baldur by ho taky zhltl jako malinu. Kápli tedy na krajíc benzín,“ odhaluje Miloš Schmiedberger.

  • 2.

    Setkání s Draculou

    Během let u filmu Miloš potkal nespočet hvězd. Nejvíc si ale cení setkání s Christopherem Leem (†93), slavným filmovým Draculou, Sherlockem Holmesem anebo o mnoho let později Sarumanem z Pána prstenů. V roce 1985 točil britský herec na Barrandově horor Kvílení vlkodlaků II.

     

    „Neustále nás hlídala tajná policie. To, čemu vy jste říkali Státní bezpečnost. Na place byli čtyři agenti v civilu, ale bylo jasné, že jsou to agenti. S mými zkušenostmi z války nebylo těžké je poznat,“ vzpomínal v rozhovoru pro Lidové noviny sir Christopher, když byl v roce 2008 hostem karlovarského filmového festivalu.

  • 3.

    Nahá Hrubešová

    Při práci na Kachyňově filmu Oznamuje se láskám vašim (1988) si fotograf Miloš užil, o nahotu totiž nebyla ve snímku nouze.

     

    Poprvé se zde před kamerou svlékla tehdy jen šestnáctiletá Markéta Hrubešová (dnes 51)! „Fotografie ale nesměly působit vulgárně. Když se Markéta oddávala Lukáši Vaculíkovi nejen duší, ale také tělem, byli v kajutě jen režisér, kameraman, ostřič a já,“ vzpomíná Schmiedberger.

  • 4.

    F.L. Věka zničila fenka

    Na seriál F. L. Věk (1970) Miloš jistě nikdy nezapomene, vzal totiž do přírody na scénu s kočárem i svou fenku Žofku. „Vyletěla z auta a s bojovým štěkotem vystřelila proti běžícímu spřežení. Točilo se naostro a záběr byl pochopitelně zničený,“ přiznává Schmiedberger. Režiséru Františku Filipovi (†90) se pak nějaký čas obezřetně vyhýbal.

  • 5.

    Tajemství jizvy Bočanové

    Populární Bohouš se dočkal pokračování v podobě filmu Bohoušův syn (1975). V hlavní roli byl tentokrát bernardýn Pepa. „Ohnal se po malé Mahuleně Bočanové tak prudce, že jí roztrhl čelo. Jizvu má dodnes!“ prozrazuje fotograf.

     

    Půvabná herečka se ke šrámu hrdě hlásí! „Někdy je vidět méně, jindy více. Vede mi až do půlky hlavy, mám tam pětatřicet stehů! Patří ke mně, nechávám ji být, a i když mám nějaké reklamní focení, neretušují ji,“ říká Mahulena. „No co, Zounar má jizvu, přes celou tvář, já zase na čele a chytli jsme se!“ dodává se smíchem.

    Fotogalerie
    54 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 17

Jaroslav Zmeškal: Ale ty její nahaté fotky(hezké) v bulváru za ty léta proběhly už několikrát, nic nového a utajeného to není.

(17. 11. 2023 09:44)

donypan: Tak film byl naprosto skvělý, ostatně jako všechny filmy od Kachyni a Markéta tam byla k nakousnutí.Moc jí to slušelo.

(16. 11. 2023 17:15)

Uživatel_5629124: Pěkné😋😍👍

(16. 11. 2023 16:13)

otrusnik: Nikdy neuměla moc hrát a odříkávala text bez emocí jak bylo vidno v seriálu Temný kraj.Problém je vždy s velkými prsy ať je to mladá holka na nebo zralá žena, vždy visí.

(16. 11. 2023 15:42)

zuzakirsch: Kdyby tam nevytahovala houbovitý měchy, tak ten film nikoho nezajímá.

(16. 11. 2023 12:05)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy