Vdova po oscarovém režisérovi Miloši Formanovi (†86), s nímž se seznámila až po rozchodu s Gottem, to řekla v rozhovoru pro pořad Face to Face.

S Gottem udržovala partnerský vztah v první polovině 90. let, znali se ale už od roku 1984. V té době chodila do třetího ročníku gymnázia v Brně. „Stýkali jsme se 10 let. Ale bylo to období, že mezitím jsme měli jiné vztahy. Já jsem chtěla nějakého stálého partnera, on to měl hodně rozlítané,“ přiznala Martina.

A pak odhalila něco, o čem doteď nemluvila. „Já jsem nemohla otěhotnět. My jsme měli období, že jsme se o to pokoušeli. Čert ví, jak by se ten život dál odvíjel. Měla jsem obrovský strach, že ty děti nikdy mít nebudu,“ svěřila se Formanová.

S Gottem se nakonec (nikoliv kvůli dětem - poz. red.) rozešli a Martina krátce poté poznala Formana, s nímž měla dvojčata Andyho a Jima (25). Narodili se v roce 1998, s Formanem se vzali o rok později. „Důležité bylo, že jsem Miloše poznala až v této době. Že už jsem nebyla tou mistryní světa z Prahy,“ smála se Martina sama sobě během vzpomínání.

Poslední setkání

S Gottem se Formanová naposledy viděla v létě roku 2019, když už bojoval s akutní leukemií. „Byla jsem u nich na Bertramce s mojí sestrou, kterou Karel znal z 80. let, na večeři. Přišel mi hodně smířený s tím, že odejde,“ vzpomínala zlomeným hlasem Martina.

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Fotogalerie
50 fotografií