Martina Formanová toho ve svém životě prožila tolik, že jí nelze nezávidět. Díky manželovi, světově uznávanému režisérovi Miloši Formanovi (†86), cestovala po celém světě, usadila se za velkou louží a účastnila se mnoha akcí, kde se to jenom hemžilo smetánkou. A to se nemění ani po jeho skonu. Na sociální síti prozradila, že ačkoliv tomu sama nemůže uvěřit, potkala spoustu prezidentů – takový Forrest Gump ze stejnojmenného filmu by jí mohl závidět.

Nejnověji do své pomyslné sbírky potentátů může přidat českého prezidenta Petra Pavla (61) a slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou (50), s nimiž měla tu čest potkat se na českém konzulátu v New Yorku. „Bylo to rozhodně potěšení, hlavně objetí od prezidentky Čaputové, o které jsem si před časem tak nějak sama řekla na instagramu,“ vtipkovala u série snímků, na nichž si skutečně s Čaputovou padla kolem krku jako stará známá.

„Ježíšmarjá, ten hug (= česky objetí, pozn. red.) je tak roztomilej. Jako holčičky – nejlepší kamarádky. A pan Pavel,“ dojímala se nad sérií fotografií zpěvačka Marta Jandová (49). A rozhodně nebyla jediná – pochvalná slova a obdivné „lajky“ jí poslaly třeba herečky Petra Nesvačilová (37), Dagmar Havlová (70), Martha Issová (42), Lenka Krobotová (46), Stanislava Jachnická (58) a mnohé další, jejichž výčet by byl skutečně hodně dlouhý...

Video
Video se připravuje ...

Martina Formanová pro časopis Moje Psychologie Videohub

Kromě Pavla a Čaputové se do Martinina seznamu počítal i Václav Havel (†75), bývalý spolužák Miloše, který se spolu se svou manželkou Dagmar stal blízkým přítelem známé manželské dvojice Formanových. Václav Klaus (82), na kterého narazila ve výtahu v Karlových Varech. George W. Bush (77), s nímž byla Formanová hned dvakrát na formální večeři v Bílém domě. Barack Obama (62), jehož potkala na benefici na Park Avenue. 

Také měla tu čest s Donaldem Trumpem (77) v době, kdy byl ženatý se svou druhou manželkou Marlou (59) a kdy ještě movitý podnikatel na nějaké snahy o prezidentování neměl ani pomyšlení. Tehdy šlo o nějakou charitativní akci. A v jejím výčtu nechybí ani Bill Clinton (77), kterého Formanová potkala v New Yorku na nějaké politické události, na kterou si již nevzpomíná. „Některá setkání byla zjevně rozkošnější než jiná,“ uzavřela.

Fotogalerie
36 fotografií