Rodiče Zuzany Bubílkové jsou spolu neuvěřitelných 76 let, z toho jsou 73 let manželé. Poznali se už na gymnáziu, od té doby se od sebe nehnuli. Nicméně v mládí měli oba spoustu práce, proto Zuzanu vychovávali převážně prarodiče. 

Tatínek Bubílkové před pár dny oslavil 95. narozeniny, její mamince je 92 let. Oba jsou stále plní energie. „Recept na dlouhověkost neexistuje. Nejprve si to musíte uspořádat s tím nahoře, potom musíte mít manželku, jako mám já, aby ty stovky drobností udělala za vás. Pak vám musí sloužit nohy, protože dokud to chodí, je to dobré,“ svěřil se oslavenec pan Bubílek. 

Také paní Ludmila žila v mládí sportem. „V mládí jsem hrála tenis, čtyřhru, ale trpěla jsem alergií a maminka se o mne bála, abych prý nedostala tuberu a neumřela. No, a dneska beru jen prášky na tlak, jeden ráno a jeden večer, na ten ještě občas zapomenu,“ usmívala se bývalá učitelka klavíru. Oba navíc aktivně používají moderní technologii. 

Rodiče na oslavu přinesli rodinné fotoalbum, a tak si Zuzana zavzpomínala na své dětství. Jak se jako malá holka šlechtila před zrcadlem nebo se s tatínkem učila lyžovat. „Já se takového věku snad ani nedožiji, dědičná dlouhověkost neexistuje, jejich předci odešli kolem sedmdesátky. Tak ať si rodiče ty roky ještě pořádně užijí,“ popřála jim Bubílková.

Video
Video se připravuje ...

Zuzana Bubílková: Musí na reoperaci nohou! Kateřina Štichová

Fotogalerie
43 fotografií