„Asi mě nikdo nechce vidět tak, jak mě vidí teď. Že se neusmívám. Ale já jsem... smutný,“ posteskl si na sociální síti Michal Nesvadba, jenž je známý svým vždy pozitivním přístupem a vždy rozzářeným výrazem. Ten ale pohasl... „Můj Poslední příběh, který se měl konat v O2 areně na rozloučenou s Michalem, na němž vyrostli všichni, kteří milovali Kouzelnou školku a který se měl konat 28. prosince, je zrušený,“ ohlásil sklesle.

Syn herce, spisovatele a výtvarníka Miloše Nesvadby (†95) totiž chystal rodinnou revue nazvanou Záhada mizejících hraček, během níž měly děti poprvé vidět Františka a Fanynku (postavičky z Kouzelné školky) v životní velikosti, měl je čekat zábavný i napínavý děj o hračkách, které v noci svítí, nafukovací svět skřítků, kteří jezdí na všem, co má kolečka, bavit je mělo celkem 40 účinkujících...  to vše pod taktovkou producenta Leoše Mareše (47).

Jenže bohužel... nic takového se nakonec konat nebude. „S ohledem na okolnosti nízkého prodeje jsem se rozhodl po dlouhé a nelehké rozvaze a dohodě s Leošem show zrušit. Děkuji vám za pochopení a vaši přízeň, kterou mi stále dáváte... a podporujete mě. Mrzí mě to,“ pokračoval Nesvadba na svém instagramu. „Ale věřím v nějakou naději, věřím, že se zase za chvíli na tvář vrátí úsměv a že se uvidíme...“ přál by si.

Drahá legrace

Jenže je pravdou, že to vlastně nikoho moc nepřekvapilo. Už ve chvíli, kdy Nesvadba show avizoval, snesla se na jeho hlavu kritika kvůli přemrštěným cenám. Rodiče, kteří chtěli svým ratolestem tohle vystoupení dopřát, se museli pořádně plácnout přes kapsu. K dispozici měli několik sektorů lišících se podle blízkosti jeviště svou cenou a čtyřčlenná rodina, čítající maminku, tatínka a dvě ratolesti, by zaplatila dobrých 6560 korun, pokud by chtěli sedět vepředu.

Video
Video se připravuje ...

Michal Nesvadba o konci v Kouzelné školce: Co teď bude dělat? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Pro VIP vstupenky zahrnující osobní setkání s umělcem a různými, zatím nijak nespecifikovanými aktivitami před a po show, by museli sáhnout do peněženky ještě hlouběji. Aby se mohly dětičky interaktivně zapojit do vyřešení záhady, stálo by to jejich rodiče 4990 korun na hlavu... což bylo pro většinu nemožné. „Je to přesně 5 milionů za samotnou show. K tomu nájem O2 areny, světla, zvuk, LED stěna, energie, produkce, reklama a tradá,“ hájil vysoké ceny Mareš.

Mizerná reklama

Nespokojenost s cenami se nezměnila ani teď, kdy byla Záhada mizejících hraček zrušena. „Bylo to na nás strašně drahé. Plus cesta do Prahy, plus ubytování... Kdyby byla cena poloviční, byla by vyprodaná arena a vypisoval by se další termín,“ spekulovali někteří Michalovi followeři. „Ano, souhlasím. Ale nemohl jsem ceny ovlivnit. Je mi to líto,“ odepsal dotyčné dámě známý bavič.

Smutnému Nesvadbovi se dokonce další jeho příznivci překvapeně svěřovali, že o tomto představení vůbec nevěděli. Je tedy možné, že na vině možná byla špatná propagace a nedostatečná reklama... „Na to jsem malý pán. A oslovit rodiče s dětmi zřejmě nebylo v mých možnostech a silách. Děti by určitě šly, ale rozhodují rodiče. Škoda, takovou show pro děti tady nikdo nikdy neudělal. Ale že se bylo na co těšit!“ stýskal si Michal.

Fotogalerie
36 fotografií