Kateřina Janečková poprvé zazářila na obrazovkách před 15 lety v titulní roli komediálně romantického seriálu Ošklivka Katka. Tam se z ošklivého káčátka s rovnátky vyloupla po 73 dílech krásná labuť, která okouzlila továrníkova syna. Od té doby sice Kateřina hrála pár menších rolí, ale ze světa showbyznysu se spíše vytratila.

Osobní tragédie

V osobním životě ji totiž potkaly dvě tragédie, a tak na herectví ani nebyla psychická pohoda. Po dvou prodělaných potratech se jí konečně podařilo porodit zdravé miminko, dcerku Amálku. Ani potom však s návratem na televizní obrazovky nespěchala. „Od té doby, co jsem maminka, jsem ani nehrála,“ přiznala herečka.

Vášeň v seriálu

Dnes se diváci přesvědčí o tom, že vzhled ošklivky nechala minulosti a vyzrála jako víno. Po boku hereckého kolegy Martina Pechláta, který se v seriálu snaží si najít novou partnerku, se vášnivě odváže. Seriál Táta v nesnázích je na televizních obrazovkách každou sobotu od 20:20 hodin na TV Nova.

Učí nové herce

Kromě rodiny Kateřina učí jevištní pohyb a pantomimu, pořádá i herecké kurzy. Herecké workshopy pod názvem Kalegro pořádá se svou kolegyní Lenkou Marušanovou a stojí podle počtu lekcí od 1800 do 3500 korun.

Video
Video se připravuje ...

Ošklivka Katka si zahraje v nové detektivce od Jiřího Stracha Adam Balažovič

Padesátník na lovu

V seriálu Martin Pechlát hraje starostlivého otce, který zasvětil celý život výchově tří dcer a vzdal se kariéry. „Petr je nejlepší táta na světě. Všechno ustojí, všechno vyřeší a všem pomůže. Je starostlivý, o děti má přirozeně strach, takže musí být někdy i přísný a něco jim třeba zakázat,“ řekl o své roli herec. Ovšem kromě dcer se také věnuje hledání nové partnerky. Když navštíví svého kamaráda v nemocnici, seznámí se tam s krásnou Kristou, a po několika schůzkách spolu skončí v posteli.

Fotogalerie
60 fotografií