Šarmantní Francouzka dala i podruhé rakovině sbohem. „Věděla jsem, že mám v prsu cysty, chodila jsem pravidelně na mamograf a vždy bylo vše v pořádku. Pak přišlo období, kdy jsem měla pocit, že něco není v pořádku. Jsem člověk, který při každém píchnutí neběží k doktorovi, takže jsem to odkládala, ale něco mi v hlavě pořád říkalo: Běž, běž na kontrolu. Šla jsem a hned to muselo pryč,“ řekla Blesku Chantal.

Herečce na rakovinu zemřela sestra Patricie. Jenže ta odmítla klasickou léčbu i mastektomii a svůj boj s nemocí postupně prohrávala. Nakonec požádala o usmrcení pomocí eutanazie.

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain o rakovině Markéta Reinischová

„Máme to v rodině, jsme pro tuhle nemoc dobrý terén. I když si to uvědomuji, tak strach nemám. Co se má stát, se stane, ale můžu pro to něco dělat, a to je prevence a poslouchat lékaře. To moje sestra neudělala a velmi špatně to skončilo,“ má jasno Poullain, která kdykoliv může, podporuje akce, kde se o rakovině mluví, a připomíná možnosti, jak ji odhalit. Důležité je nejenom sono, mamograf, ale také samovyšetření prsu. 

Několik let jsem měla hormonální léčbu, nedělalo mi to dobře, ale poslouchala jsem doktora, který řekl: Musíš. Poslechla jsem a nyní jsem úplně zdravá,“ netají se Chantal. „Vzhledem k tomu, že jsem první rakovinu měla ve 22 letech, tak vím, že to není nemoc jen starších lidí, ale napadá i velmi mladé a právě těm se prevence musí neustále připomínat.“ 

Fotogalerie
40 fotografií