„Obchodní dům je vybaven elektronickým zabezpečovacím systémem, ze kterého je patrné, že obchodní dům byl uzamčen ve 20:15 hod. Čidla detekovala pohyb paní Brožové a spustila alarm ve 20:17 hod. Na tento poplach nereagovala externí společnost, která má v takovém případě dojet na místo a zjistit příčinu,“ reagoval včera na dotazy Blesku odeslané již v neděli jednatel Petr Laurich a doplnil, že se s Brožovou sešli a omluvili se jí.

„V pondělí přijeli s kytkou,“ potvrdila herečka a sobotní zážitek, který může jako neuvěřitelnou historku dávat k dobru, ve zkratce znovu popsala: „V patře jsem komunikovala s prodavačkou, velmi ochotnou. Slyšela jsem výzvy, že se zavírá. Než jsem došla dolů, bylo zamčeno. Znovu jsem vyšla do patra, na volání nikdo nereagoval, telefony obchodu nikdo nebral.“ Linka 158 ji nejprve odkázala na městskou policii, ta na služebnu v Říčanech, kde se dozvěděla, že místo není jejich.

Spásou byl kontrolní hovor ze 158, zda se její problém vyřešil. Když zjistili, že ne, vyslali hlídku a ta pátrala po správci. Dorazil po půlhodině. „Z tohoto pochybení jsme již vyvodili odpovídající důsledky. K podobné situaci dosud v žádném z našich obchodních domů nedošlo,“ dodal Laurich.

Video
Video se připravuje ...

Kápni božskou - Kateřina Brožová David Turek

Fotogalerie
50 fotografií