Přestože Zdeněk tvrdí, že se znají přes 30 let, Světlana si ho ale prý vůbec nepamatovala. „Už jsem mu to i řekla, ale on mi to nevěří,“ směje se herečka a zpěvačka.

Společné dítě

Po mnoha a mnoha letech se pak loni potkali na festivalu ve Slavonicích. „Zdeněk mě tam oslovil a ptal se, jestli si ho pamatuju, že nás fotil v ateliéru s dcerou, ještě když byla Pepča malá. Několikrát jsme se tam pak ještě potkali, on mě vždycky s něčím oslovil a nakonec poslední den festivalu přeskočila jiskra,“ přiznává zamilovaná Světlana.

Pár spolu kromě partnerského života začal spolupracovat i profesně. Aktuálně je jejich společným dítětem dlouho připravovaný projekt Písně Hany, tedy recitál, v němž Nálepková představí šansony Hany Hegerové (†89).

Výměny názorů

„Když jsem to řekla před Zdeňkem, odpověděl, že je její velký obdivovatel. Přečetli jsme společně knihu, kterou mi daroval k Vánocům, a rozhodli jsme se, že si vzájemně pomůžeme,“ řekla již dříve Nálepková pro CNN Prima NEWS.

Práci si nevyhnutelně brali i domů a sem tam tak došlo i na výměny názorů. „Občas jsem já bojovala o svoje písně a on bojoval o ty své, které tam chtěl mít,“ svěřila Blesku Světlana s tím, že jinak jejich spolupráce probíhá nad očekávání hladce. Šansonový recitál bude mít premiéru 21. října v Hudebním divadle Karlín.

Boj s démony

I po šedesátce je Světlana aktivnější než kdejaká dvacítka a život si vychutnává plnými doušky. „V osmnácti letech jsem byla hysterická umělkyně se všemi psychosomatickými chorobami včetně tachykardie a žaludečních vředů. A v tomto stavu jsem setrvala dalších dvacet let,“ svěřila Nálepková. První změnu udělala v nastavení mysli. „Začala jsem praktikovat jógu, ale musela jsem několikrát přeletět polovinu světa, pokořit Himálaj, potkat buddhistického učitele, plakat i bojovat s démony,“ přiznala herečka, která se stala i životní koučkou.

Drsná diagnóza: Otok mozku

Do Himálaje se letos Světlana vydala znovu, i když první výlet ji tam málem stál život. V roce 2012 ji totiž během pětidenního vysokohorského treku v řídkém vzduchu postihla výšková nemoc a po návratu do Prahy musela být s otokem mozku převezena do motolské nemocnice. Letos se rozhodla vyzkoušet další trek a vydala se na pouť kolem svaté hory Tibetu Kailash, která leží ve výšce 6714 m nad mořem. „Moc jsem si nevěřila a fakt jsem se té výšky bála. Ale letos jsem neměla žádný problém, vylezla jsem tam o dvě hodiny dřív, než bylo v plánu,“ popsala Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Zpackaná oslava »60« Světlany Nálepkové: Covid odehnal hosty! A dárek v krabici od drogerie. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
44 fotografií