Šansoniérka tíhne k východnímu náboženství, józe a meditaci. Pravidelně létá do Tibetu za svým učitelem. Její první návštěva s sebou přinesla ale velké zdravotní problémy.

V roce 2012 do Himálaje odletěla Nálepková učit jako dobrovolník a netušila, co její »poprvé« s sebou přinese. „Nevěděla jsem, do čeho jdu, a na cestu jsem nebyla psychicky ani fyzicky připravená,“ přiznává zpětně. Po skončení výuky ji čekal naplánovaný výlet. „Pětidenní trek jsem doslova proumírala, několikrát jsem cestu chtěla vzdát a umřít. Měla jsem opravdu extrémní výškovou chorobu,“ popsala Aha! herečka s tím, že už nikdy nechtěla o Indii slyšet.

Domů se vrátila s velmi podlomeným zdravím a nikdo nevěděl, co s ní bude. „Tři dny jsem jen ležela, nepřijímala žádné jídlo a rodina se na mě chodila jen dívat a poslouchat, jestli žiju,“ prozradila krutý návrat do reality. „Nakonec mě odvezli do Motola, kde mi našli streptokoka a do toho otok mozku,“ dodala Aha! s tím, že po čtyřech měsících od zotavení si opět koupila letenku a frčela za dalším dobrodružstvím.

VIDEO: Světlana Nálepková: V Himalájích zase bojovala o život! Krvácela několikrát denně!

Video
Video se připravuje ...

Světlana Nálepková: V Himalájích zase bojovala o život! Krvácela několikrát denně! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Mimo vážného otoku mozku se Světlana od začátku prala s těžkými životními podmínkami v Malém Tibetu. „Velmi špatně jsem snášela nadmořskou výšku, pořád mi tekla krev z nosu a do toho jsem dostala zánět dutin. Vůbec jsem nezvládala těžké podmínky a diskomfort, který tam na mě čekal,“ přiznala zpěvačka. „Škola tehdy ještě neměla žádné zázemí, neměla učebny, vyučovali jsme venku, 3500 metrů nad mořem na ostrém slunci a ve větru,“ dodala pro představu, jak výuka probíhala.

VIDEO: Zpackaná oslava »60« Světlany Nálepkové: Covid odehnal hosty! A dárek v krabici od drogerie

Video
Video se připravuje ...

Zpackaná oslava »60« Světlany Nálepkové: Covid odehnal hosty! A dárek v krabici od drogerie Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií