Dětská psychiatrie je u nás ve fázi klinické smrti. Jaký je její skutečný stav, dokumentuje film Jiřího Podlipného s názvem Co je ti? Nic., který vznikl ve spolupráci České televize a Nadačního fondu Kapka naděje, jehož prezidentkou je Vendula Pizingerová (51). 

„Zdravá duše dětí je investicí do naší budoucnosti, a proto se touto problematikou zabýváme už od roku 2018. Systémové změny jsou zatím v nedohlednu, a tak se už pátým rokem snažíme vylepšovat alespoň prostředí pro děti, které se na dětské psychiatrii léčí,“ říká Vendula, která před slavnostní předpremiérou dokumentu přizvala herce Jiřího Langmajera. Ten překvapivě otevřeně promluvil o svých psychických problémech. 

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Adély Gondíkové: Divoké mládí a diář plný sexu! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

„Hezký dobrý den, děkuji za pozvání. Strašně dlouho jsem během tohoto niterního dokumentu přemýšlel, co bych vám vlastně řekl, a tys Vendulo mě inspirovala, protože jsi mluvila nejen o tom, že jste vybudovali něco v Motole, kolik to stálo, ale že jste to dělali s láskou, a ta je v mém životě vlastně nejzásadnější, ta řídila moje kroky, přesto že už nejsem dítě, na psychiatrii, kterou jsem navštívil, z toho důvodu, že jsem měl někoho rád a že jsem nechtěl o ni přijít. Díky tomu, jak se chovám,“ začal herec. 

„A protože jsem na tu psychiatrii šel, to znamená, že jsem vyhrál sám nad sebou ten boj, a nechal jsem si pomoct, tak dneska žiju, celkem bych řekl, zalitý život sluncem s moji nádhernou ženou, ale kdyby to tak nebylo, tak si myslím, že bychom spolu už nebyli, kdybych bejval k psychiatrovi nešel. A vedla mě především láska, a to je to, co bych chtěl popřát tomuto dokumentu, aby lidé našli lásku k sobě a touhu tu situaci řešit,“ dodal Langmajer, který celou dobu mluvil o své současné manželce Adéle Gondíkové (50). Herecký pár se dal dohromady, když ještě byl Jiří ženatý. Rozvedl se a s Adélou si v roce 2019 řekli ANO. 

Dokument bude mít premiéru 10. října na Světový den duševního zdraví ve vysílání České televize, a poté bude k vidění v iVysílání.

Fotogalerie
61 fotografií