O tom, že má za sebou operaci a následnou rekonvalescenci, věděli jen jeho nejbližší. Martin o zákroku poprvé promluvil před několika dny na nedělním brunchy ve Werichově vile, kam ho doprovodila dcera Claudie (14).

Na otázku, zda ještě cvičí, protože díky sportu shodil neuvěřitelných 28 kilogramů, odpověděl: „Teď jsem nějakou dobu nemohl cvičit, protože mi pan doktor Petr Gutwald v nemocnici ve Slaném kompletně vyměňoval kloub u palce u nohy. Ani jsem nevěděl, jak je to důležitý orgán ten palec v rámci všeho. Chůze, stability...“

Video
Video se připravuje ...

Martin Zounar Markéta Reinischová

Herce dlouhou dobu sužovaly nesnesitelné bolesti. „Musel jsem podstoupit totální endoprotézu, protože se mi do kloubu dostala artróza a byla to strašná bolest. Jsem rád, že jsem dva a půl měsíce po operaci v pořádku, už hraji v Divadle Metro, které je totálně narvané a představení jsou vyprodaná. Mám šťastné období,“ dodal Blesku Zounar, který pár kilo přibral, protože musel být v klidu, ale není to vůbec poznat.

Dcera Claudie je v 9. ročníku na francouzském lyceu a chystá se na gymnázium. „Jsem rád, že dcera nejde v mých šlépějích, ale ve svých. Má ráda koně a jezdí parkour,“ pochlubil se herec. Martin je šťastný po boku nové partnerky, psycholožky Kateřiny Kantové (43), se kterou plánuje svatbu.

„Kateřina říkala, že už navždy zůstane mou. A až se ten palec úplně uzdraví, tak si znovu kleknu, požádám ji o ruku a vezmeme se,“ tvrdí se smíchem hvězda Ordinace.

Endoprotéza kloubu palce u nohy

Podstatou operace je, že se odstraní výrůstky, které jsou na hlavici první záprstní kůstky a na prvním článku a poté se do kloubu vsune endoprotéza meziprstního kloubu. Pokud je onemocnění rozsáhlejší, tak se může nahradit i základní článek palce. Endoprotéza je vyrobena z kovové slitiny chromu, niklu a kadmia.

Fotogalerie
42 fotografií