Deprese na představitele doktora Boba Švarce ze seriálové Ordinace dosedla poté, co zhubl 20 kilo, vydal knížku, nahrával vtipná videa o vaření a také se rozhodl nazkoušet za pouhých 13 dní roli v představení Nohy vzhůru v pražském Divadle Metro.

Nemohl dýchat

„Byl jsem jak rychlík, který nemá konečnou, jede jenom dopředu,“ vzpomíná Zounar v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN. A pak to přišlo! „Začal jsem mít úzkost, objevily se pochybnosti, jestli jsem nepřecenil síly. Zkraje roku jsem začal být apatický, už jsem se netěšil do divadla, nebavilo mě prostě nic...“ svěřuje se herec v nebývale otevřené zpovědi. Vyšel prý z posilovny a najednou na něho padla deka. Atak úzkosti. „Nemohl jsem dýchat, bouchalo mi srdce, měl jsem zničehonic návaly pláče, vzteku, melancholie…“ vypočítává.

Palivo na život

„Přitom jsem měl vyplavený endorfiny a vůbec jsem nechápal, co se se mnou děje,“ přiznává Martin. Nikdy předtím nic takového nezažil. „Dostal jsem se do stavu, že jsem úplně vyhořel. Neměl jsem palivo ani na život, ani na práci a nebylo odkud brát,“ říká Zounar. „Hodiny jsem dokázal koukat doblba spánek nepřicházel,“ dodává herec s tím, že ho zachránila jeho partnerka Kateřina (43). Jako psycholožka viděla, co se děje, a upozornila ho na začínající příznaky deprese a vyhoření a ukázala mu cestu k zotavení.

Chodí na terapie

Na partnerčin popud se Martin začal opět scházet s psychiatrem MUDr. Dušanem Randákem, kterého zná už 15 let a ve vlnách mu telefonoval, nebo se s ním setkával. „Terapie už dnes patří k mému rituálu. Práce mě zase začala bavit a dostal jsem se zpátky do pracovní i psychické formy,“ tvrdí Zounar.

Video
Video se připravuje ...

Martin Zounar: Karlosova bezprostřednost mě baví, atmosféra na MMA musí být neuvěřitelná Videohub

Fotogalerie
53 fotografií