Když se dozvěděla, že dostane medaili, reagovala s humorem sobě vlastním: „Co si vemu na sebe, co si vemu na sebe, co si vemu na sebeeeeee,“ panikařila naoko někdejší herečka a současná influencerka Nikol Leitgeb na sociální síti, kde má svých neskutečných 680 tisíců fanoušků, příznivců a followerů. Oceněná byla za to, že na sociální síti instagram podporuje sbírky pro humanitární projekty - naposledy se jí podařilo vyburcovat celé Česko kvůli sbírce na zahraniční léčbu malého chlapečka s velice vzácným (a vážným) onemocněním. 

Miloš Vystrčil, jenž tyto ceny předával, v úvodu ceremoniálu uvedl, že všichni ocenění patří mezi lidi, kteří pomáhají ostatním, když jim nedokážou pomoci jejich blízcí či stát a běžná pomoc nestačí. „Žijí mezi námi lidé, kteří se víc než my ostatní z vlastní vůle ponořili do života těch druhých a pomáhají. Jejich životní příběhy jsou nádherné, pokorné a fascinující,“ zdůraznil politik. A u Nikol hovoří za vše právě výše zmiňovaný případ nemocného Martínka. Místo 100 milionů se nakonec částka zastavila na neuvěřitelných 150 milionech a 372 tisících...

„Instarodino, dostali jsme od senátu jeden velkej lajk,“ okomentovala Nikol získanou medaili. „Chvíli si ji nechám v kredenci já, a pak si ji asi dáme kolovat. Páč je nás všech, co se tady každou chvíli snažíme pomoct těm, kteří mají od života naloženo víc než ostatní. Děkuju, že to takhle krásně a dlouho táhnem spolu,“ vzkázala všem, kteří sledují na jejím profilu nejenom vtipné postřehy z jejího života, ale i těm, co se aktivně účastní všech těch sbírek, na které Nikol právě díky svému obrovskému vlivu upozorňuje.

Kromě neskutečného množství pochval a obdivných slov zveřejnila i jednu z mnoha negativních reakcí, kterou často v různých obměnách vídá - vyčítá se jí, že tohoto dobrodiní využívá jenom k získání dalších a dalších followerů a lajků, díky čemuž má příjmy z placených reklam v závratných výškách. „Nechci se na ničem přiživovat. Ano, díky vám můžu spolupracovat s firmama, což mi ale zase dává možnost přispívat do sbírek větší měrou. To jsou totiž ty druhý hejty: 'Kolik dává ona jako?' Dává. Nebojte,“ uklidnila své sledující.

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelná částka ve sbírce pro Martínka! A vyhodí Kazma dolary do vzduchu? Bára Horáková

Půvabná Nikol, známá ze seriálů Pojišťovna štěstí či Vyprávěj, se na prestižní akci sešla například s mecenášem, podnikatelem a organizátorem pomoci pro Ukrajinu Daliborem Dědkem (66), knězem Tomášem Halíkem (75), fotografem Jindřichem Štreitem (77), moderátorem a popularizátorem vědy Danielem Stachem (35), či Dagmar Kocmánkovou, spoluzakladatelkou a ředitelkou společnosti Nový Prostor, která pomáhá sociálně znevýhodněným lidem přilepšit si prodejem stejnojmenného časopisu.

A také se spisovatelem a básníkem Milošem Doležalem (53) a se zakladateli firmy Snuggs, českého výrobce menstruačních kalhotek. Nikol mezi ně skvěle zapadla, a jak můžete vidět v naší galerii, po celou dobu se skvěle bavila - přestože si cestou na ceremoniál v instastories stýskala, že to bude její vystoupení z komfortní zóny. Naštěstí jí však byl velkou oporou její manžel Petr, jenž jí vysekl poklonu i na sociální síti. „Šťastnej. Pyšnej. Dojatej,“ napsal k fotce Nikol, hrdě pózující s medailí u státní vlajky.

Fotogalerie
65 fotografií