Poprvé se Astrid a Přemysl setkali na pohřbu Jany Rybářové (†20), jež zazářila ve filmech pro pamětníky Stříbrný vítr (1956) a Labakan (1956).

Pustila si plyn

Nesmírně citlivá mladá herečka pak točila Legendu o lásce (1957) právě s Kočím a bláznivě se do tehdy ženatého kolegy zamilovala. On ale její city neopětoval. Na Janu se toho v roce 1957 sesypalo moc, neunesla slávu ani nešťastnou lásku a pustila si plyn! Ještě předtím ale stihla muži svého života vyprávět o baletce Astrid. A právě na pohřbu Jany Rybářové se její jen o rok starší kamarádka a Přemysl Kočí do sebe zakoukali.

Čekali na sebe

Rozvod nepřipadal v úvahu. Až když pěvec ovdověl, vzali se. Kočí celý život zamilovaně obdivoval její krásné zlaté vlasy. Nebylo náhodou, že když operní pěvec, který si zahrál sám sebe ve filmových i seriálových »Chobotničkách z II. patra« a byl nějaký čas ředitelem Národního divadla, zemřel, uložila ho vdova do hrobu také na Vyšehradě, nedaleko místa posledního odpočinku Rybářové.

A nyní se kruh nadobro uzavřel. Vedle milovaného muže a kamarádky bude snít věčný sen i Astrid, která zemřela v úterý, jen čtyři dny po svých 88. narozeninách.

Vedla balet ČST

Astrid byla jako baletka velice úspěšná a slavná. Vždyť v Baletu Národního divadla tančila neskutečných 30 let, z toho často jako jeho sólistka. „Jeden čas dokonce vedla Balet Československé televize a řídila taneční katedru AMU. Ji zase učila Bíba Brodská, manželka herce Vlastimila Brodského,“ řekla Blesku manželka akademického malíře Petra Pavlíka (78) Magda (62).

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelná částka ve sbírce pro Martínka! A vyhodí Kazma dolary do vzduchu? Bára Horáková

Fotogalerie
12 fotografií