V Divadle Bez zábradlí totiž právě v těchto dnech zkouší francouzskou komedii Berlín, Berlín, odehrávající se v atmosféře osmdesátých let minulého století a rozděleného Berlína. A režisér Petr Svojtka ml. (51) ji obsadil do role plukovnice tajné služby Stasi (obdoba naší StB).

Vojenský dril

Není to poprvé, kdy bude mít na sobě vojenskou uniformu, hrála v ní dokonce Shakespearovu komedii Mnoho povyku pro nic. Tentokrát ale vyfasovala od kostýmního výtvarníka ještě klapku na pravé oko! "Uvidím, jak se mi s tím bude hrát,“ řekla deníku Aha!  herečka se smíchem. „Nikdy jsem nehrála plukovnici Stasi, ani jednookou... Ale jsem herečka, a když je kostým dobrý, tak mi to hodně pomáhá v tom, jak uchopit roli,“ dodala Morávková na vysvětlenou. Vojandou dle svých slov nikdy být nechtěla. „Ale dělala jsem vrcholově sport a ty tréninky připomínaly vojenský dril,“ svěřila se bývalá krasobruslařka.

(Ne)mám strach

Z Morávkové v uniformě plukovnice Stasi jde opravdová hrůza. „Mám z ní strach i bez uniformy,“ odpověděl na dotaz Aha! hereččin manžel Petr Malásek (59). „Aha, to je pro Aha!... Tak to nemám strach vůbec!“ dodal muzikant s humorem sobě vlastním. Na premiéře, která je naplánovaná na 27. října, jako milující manžel určitě nebude chybět.

Bourá zdi i bránice

Komedie Berlín Berlín, která bourá zdi i bránice, získala nejprestižnější ocenění francouzského divadla – Molièrovu cenu. U nás bude uvedena v české premiéře. Existuje i film a seriál Berlín, Berlín.

Video
Video se připravuje ...

Dana Morávková: Manžel mi dal tak do těla, že jsem nevylezla ani na židli. videohub

Fotogalerie
38 fotografií