Petr Haničinec byl „pan“ herec. Měl charismatický hlasový projev a do hraní, stejně jako do celého svého bytí, dával všechno. Na herectví se dal z trucu, vzdor tatínkovi, řediteli pošty, který chtěl ze syna úspěšného studenta. Stejně jako své povolání miloval i ženy - byl to proutník a idol mnoha žen v 70. letech. Oženil se celkem čtyřikrát a pokaždé to bylo z té nejupřímnější lásky. První manželkou mu byla herečka Štěpánka Haničincová (†68), rozená Hubáčková, a sňatek s ní tajil před rodiči několik měsíců.

Druhou manželkou byla herečka Marie Kyselková (†83), známá například jako princezna Lada z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele. Třetí manželkou byla rozhlasová moderátorka Eva Kopecká a jejich vztah začal už v době, kdy byl ještě stále oficiálně ženatý s Kyselkovou. Jakmile se jeho nevěra provalila, rozhodla se mu nasadit parohy natruc jeho paní. A to byl kámen úrazu. „Mužská nevěra prý nic neznamená, není to citové, u ženy je to ale hrůza,“ vzpomínala Kyselková po letech. Po patnácti letech se rozvedli a on se mohl oženit s Kopeckou.

Poslední chotí mu byla zlatnice Radmila Pleskotová a ta s ním vydržela až do konce. Přestože byl sukničkář, děti měl jen dvě: dceru Alexandru, kterou počal v prvním manželství se Štěpánkou, a syna Ondřeje, kterého mu porodila druhá manželka Kyselková. 

Závěr jeho života byl plný bolesti. Vše začalo v roce 1995, kdy se stal účastníkem velice těžké dopravní autonehody na dálnici D1 u Humpolce. Během ní utrpěl vážné zranění, a prožil dokonce klinickou smrt. Z následků nehody se pak už nikdy úplně nevzpamatoval. Šest let nato navíc přímo na jevišti prodělal cévní mozkovou příhodu, a i když se akutním lékařským zásahem podařilo její fatální následky odvrátit, poznamenalo ho to.

Video
Video se připravuje ...

Petr Haničinec dostal posmrtný důkaz lásky! Podívejte se! Hana Höschlová, Petr Soukup

Herec ovšem kvůli všemu, čím si prošel, ztratil chuť žít. Diagnóza rakoviny a smrt milované vnučky Alice v roce 2005 byly poslední kapkou. Přestal pořádně jíst, pil jenom nutriční nápoje, a když už musel něco sníst, dával si pouze banány. Pokusil se údajně i o sebevraždu, ale Radka mu prý pušku, kterou se hodlal zastřelit, vyrvala z rukou. Pro hrdého, vždy tak silného muže bylo zkrátka příliš ponižující postupně skomírat… Po jeho smrti a po zveřejnění závěti, v níž všechen svůj majetek odkázal právě své poslední manželce Radce, nastal zuřivý boj o jeho peníze. 

Děti se přitom o svého otce vůbec nestaraly. „Když onemocněl rakovinou, strašně ho sebralo, že ani v době jeho největšího trápení o něj nejeví zájem,“ potvrzovala i vdova Radka. Přesto Alexandra s Ondřejem zpochybnili jeho poslední vůli a trvali na tom, že závěť ověřená notářem musí být změněna. „Otec je prý nevydědil, tak mají nárok na tantiémy. Tak se z nich stali také dědicové,“ krčila rameny hercova poslední manželka, která se sice mohla s potomky své životní lásky soudit, ale neměla na to sil. Raději se s nimi domluvila na finančním vyrovnání…      

Fotogalerie
35 fotografií