Známý moderátor Aleš Cibulka měl ke zpěvačce Yvonne Přenosilové velice blízko. Jak sám na instagramu krátce po jejím skonu přiznal, nikdy nechyběla na křtech jeho kalendářů, zpívala na 30. narozeninách, které slavil společně se svým životním partnerem Michalem Jagelkou (46), vystupovala v jeho pořadu Tobogán i Kolo plné hvězd, a dokonce se spolu účastnili různých společenských akcí. Jejich vztah byl skutečně výjimečný - a tak je jasné, že po tom všem, co spolu zažili, nemohl chybět ani na jejím pohřbu.

Před posledním rozloučením se zpěvačkou, jejíž hity Roň slzy, Měsíc či Boty proti lásce zná snad docela každý, informoval na svém profilu o tom, jak takový židovský pohřeb probíhá a jaké jsou jeho zvyklosti a tradice - například že se na něj nenosí květiny a že je nutné mít pokrývku hlavy. Kdo dorazí prostovlasý, dává tím prý najevo svou neúctu. Tuto tradici pak Cibulka sám dodržel - poslední sbohem dal Přenosilové společně se svým manželem, známým dabérem, v elegantním klobouku.

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na pohřbu Yvonne Přenosilové (†76): Pamatuji ji jako patnáctiletou holčičku! Hana Höschlová

Zatímco třeba zpěvák Václav Neckář (79) zaimprovizoval a dorazil v odrbané kšiltovce, Cibulka s Jagelkou byli za fešáky. Klobouky, jak se Cibulka pochlubil, pocházely z pozůstalosti slavného architekta Eduarda Rechziegela (1856-1925). Celý pohřeb pak hodnotil velmi pozitivně. „Jednoduché, čisté, vlastně ohromně prosté a noblesní rozloučení... Yvonne by byla ráda, kolik kamarádů se sešlo. Jen kdyby to tak bylo při jiné příležitosti,“ posteskl si.

Se svými téměř 4 tisíci followery se podělil jak o záběr na rakev, v níž odpočívalo tělo známé pěnice, ale i o pohled z druhé řady, co se mu naskytl. „Shodou náhod vznikla tahle fascinující fotka... Pod rakví Yvonne sedí Václav Neckář, Michal Prostějovský, Petr Janda, Milan Drobný a Maxmilian Philipp von Schuckmann, Yvonin jediný syn,“ napsal k působivému snímku, na který se můžete podívat buď do naší galerie... anebo přímo k Cibulkovi na jeho profil.

Fotogalerie
260 fotografií