Ani ona oklamaná dívka nejspíš netuší, jak moc jí šlo o život! Když totiž kontaktovala zpěvákův skutečný management, dost možná se podruhé narodila. „Muž, který se za manažera Marka Ztraceného vydával, je odsouzený zločinec, který kvůli výkupnému unesl mladou ženu, a ta se udusila v kufru auta. Její tělo pak vyhodil,“ svěřil Blesku zdroj. Na základě této informace redakce zjistila, že Martin V. byl za tento zločin odsouzen k 15 letům za braní rukojmích s následkem smrti.

Výkupné za mrtvolu

Falešný manažer Martin V. se v roce 2005 dostal do finančních potíží a podle svých slov potřeboval peníze. Naplánoval tedy únos mladé dívky a vydírání jejích rodičů. „Znali jsme se asi tři roky. Chodila na fotbal, kde jsem trénoval družstvo mužů. Jednou jsme se s ní bavili na téma, že bych ji mohl unést a chtít výkupné. Byla to jenom taková myšlenka, ale nebrali jsme to úplně ze srandy,“ vypověděl Martin V.  před soudem.

A mladou ženu skutečně unesl. Spolu se dvěma kumpány ji pak svázal a hodil do kufru auta, kde se udusila. Když to zjistil, mrtvolu pohodil do škarpy u silnice. Přesto pak hodinu poté zavolal matce mrtvé dívky a diktoval jí podmínky výkupného...

Nebezpečná touha

O to děsivější je zjištění, že je to právě on, kdo se nyní vydával za manažera Marka Ztraceného a mladé začínající zpěvačce, která toužila prorazit v showbyznysu sliboval, že ji proslaví. Dívka měla naštěstí tolik rozumu, že si ještě před setkáním na internetu dohledala kontakt na zpěvákův tým a vše si chtěla ověřit.

„V momentě, kdy mi zavolala manažerka Simona Krajczy, že se mělo něco podobného odehrát, okamžitě jsme se rozhodli zalarmovat policii a vše oznámit. Nevěděli jsme, jestli se jedná o nevinný vtípek, nebo jednání nějakého pomatence,“ svěřil Blesku dvojnásobný Zlatý slavík, který v tu chvíli neměl ponětí, kdo se za jeho manažera vydával.

Nejen zpěvák varuje

„Jsem sám otcem, proto vím, jak je důležité vysvětlovat stále našim dětem, že venku nejsou jen hodní strejdové! Prosím, dávejte na sebe pozor a nevěřte podvodníkům na sociálních sítích. Je jich tam opravdu hodně,“ vzkazuje zpěvák, který všechny výzvy fanouškům řeší výhradně přes svůj oficiální profil na instagramu. Tady má 261 tisíc sledujících a je jediný, kdo svůj profil spravuje. Z žádného jiného účtu s fanoušky nekomunikuje!

Nebezpeční lidé na internetu nečekají jen na děti, ale klidně i dospělé. Jsou anonymní a snadno se můžou vydávat za někoho jiného. Útočníci mají dnes již vypracované techniky a na svém profilu mohou mít desítky věrohodných fotografií i stovky virtuálních přátel, a to včetně těch vašich!

Nepřidávejte si tedy na sociálních sítích neznámé kontakty, a to ani v okamžiku, kdy má protějšek s vámi několik společných přátel a je velmi atraktivní. Nevěřte nikomu cizímu, ale ani vašim přátelům, jejichž účet mohl být ukraden. Neposkytujte nikomu vaše telefonní číslo, citlivé údaje nebo kódy, které vám v rámci SMS přijdou.

Video
Video se připravuje ...

Opět zlatý Marek Ztracený: Jaký měl pocit po obhájení Slavíka? 

Fotogalerie
74 fotografií