Vše o tom ví prezident fotbalové Amfory Petr Salava (68). Přátelil se s Patejdlem 35 let, znaly se také rodiny, jezdily společně na dovolené.

Byly to nervy

„Zážitků mám hodně, ten z Chile ale vede,“ řekl deníku Aha! Salava. Součástí utkání bylo tenkrát také velmi očekávané vystoupení na české ambasádě. Ta sice zajistila dopředu požadovanou aparaturu, ale scházela šlapka neboli pedál, bez něhož nemohl Pavel Větrovec (74) doprovodit Gotta a další zpěváky na klavír. „Zjistili jsme to chvíli před začátkem, byly to nervy,“ svěřil prezident Amfory.

Slušný chlap

Naštěstí Patejdl tehdy skládal hudbu k muzikálu Jack Rozparovač a »práci« si vzal i na zájezd... „Vašo měl s sebou speciální počítač s právě zmíněnou šlapkou. Když viděl bezvýchodnou situaci, obětavě se nabídl, že dojede taxíkem na hotel a šlapku Pavlovi půjčí,“ vylíčil Salava. Patejdl byl prostě nejen geniální umělec, ale hlavně velmi pozorný a slušný chlap.

Rozšířil nebeskou jedenáctku

Vašo Patejdl vstoupil do nebeské jedenáctky Amfory jako třicátý devátý v pořadí. Předešli ho např. právě Karel Gott (†80), Karel Štědrý (†80), Helena Růžičková (†67), Iveta Bartošová (†48), Karel Zich (†55) či Jiří Hrzán (†41).

Pohřeb na Strahově

Poslední rozloučení s Vašem Patejdlem se uskuteční ve středu 30. srpna od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Fotogalerie
31 fotografií