V osmdesátých letech byl populárním moderátorem. Provázel Televizním klubem mladých i několika Zlatými slavíky, ale pak musel ze dne na den skončit. Po roce 1989 na svou kariéru úplně nenavázal.

Moderoval sice Zlatého slavíka v roce 1990 a následně pak pořady Putování za vínem, jež v letech 1999, 2005 a 2007 natáčela Česká televize, ale to byla do teď jeho jediná mediální práce.

Kšeft v Německu

„Točíme s panem Valou v Německu šestidílný seriál Vinorodé břehy Rýna a Mosely. Premiéru plánuje ČT na březen příštího roku,“ prozradila deníku Aha! produkční skupina LifeREPORT.TV.

Sám Vala zatím k natáčení prozrazovat nic nechce, až prý bude vše hotovo. Podle snímků z placu nicméně vypadá dobře a viditelně si novou televizní práci dost užívá.

Vyhazov na hodinu

Z Československé televize se Vala poroučel v roce 1984. „Ze dne na den jsem musel vypadnout z Televizního klubu mladých. Nebyl jsem v partaji a snažil jsem se to dělat tak, abych se za to nemusel stydět. A to bylo proti srsti. Měl jsem sny, že něco řeknu z obrazovky a že mě za to zabijí,“ prozradil Vala, který po odchodu z televize dělal montéra ocelových konstrukcí.

Po revoluci pak dostával méně práce. „Nebyl o mě zájem, asi jsem to dělal blbě. Ale kam šlápnu, tam se setkávám s příznivým ohlasem. Dělal jsem prvního televizního Silvestra po revoluci, myslel jsem, že budou nějaké nabídky, ale nepřišly,“ krčil před lety rameny.

Video
Video se připravuje ...

Rey Koranteng: Mám rád aktivní dovolenou, opalovat se nepotřebuji. videohub

Fotogalerie
11 fotografií