Herec byl na rodinu hodně fixovaný, neboť nemá děti. Když povoláním právník 20. července navždy odešel, navíc jen 14 dní po Mílových narozeninách, byl herec zoufalý.

„Zemřel mi bratr,“ hlesl jen a nemohl dál mluvit. Do Třebíče za svými nejbližšími rád jezdil. Maminka, která mu odešla v roce 2019, byla jeho velkou diváckou fanynkou. Nejraději sledovala seriál Rodinná pouta, později Velmi křehké vztahy. „Byl jsem u maminky i v poslední chvíli,“ prozradil pak po pohřbu Mejzlík. Nyní ztratil další blízkou bytost. Jako by i jeho kus ubylo.

Příliš mnoho funusů

Letos v lednu se navíc Mejzlík ve Zlíně v slzách loučil s dlouholetou hereckou kolegyní Evou Matalovou (†89). „Ve Zlíně jsme spolu hráli sedm let. Byli jsme si velmi blízcí a stýkali se stále. Jezdila ke mně na chalupu,“ řekl herec dojatě.

Žal zahání prací

Smutek přišel v době, kdy by se měl herec soustředit hlavně na svůj divadelní festival v Luhačovicích, jehož je prezidentem. Kmotrou letošního 23. ročníku je Eliška Balzerová (74) a hosty např. herec a režisér Ondřej Kepka (53) a slovenský herec Dušan Jamrich (76). Divadelní svátek začíná 21. srpna.

Video
Video se připravuje ...

Miloslav Mejzlík na pohřbu Vránové: Byla mou kmotrou Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
15 fotografií