V posledních letech Bára trpěla těžkou cukrovkou, k níž se přidaly další neduhy. Měla vážné problémy se srdcem i s kyčlí. I tak zpráva o její smrti přišla náhle a nečekaně... „Byla statečná, nepoddávala se osudu. V tom byla po mámě,“ svěřila Blesku Bářina starší sestra Kateřina (75).

Sama s dětmi

Kamila měla děti tři. „Byla jsem trojnásobná máma, ale pohádky jsem dětem nečetla,“ přiznala na devadesátinách Moučková. „Večery jsem trávila v práci,“ sypala si popel na hlavu.

První dcera Kateřina vzešla z manželství s hercem Milošem Willigem (†58) neboli plukovníkem Kalinou ze seriálu Třicet případů majora Zemana. Pak se Kamila zamilovala do medika Josefa Moučky. Rozvedla se s nešťastným Willigem a vzala si muže, jehož jméno pak v roce 1968 po vstupu vojsk svou statečností hodně proslavila. Do jejich manželství se narodily další dvě děti – právě Bára a Ondřej (67). Manžel se ale zakoukal do mladičké, patnáctileté chůvy a přivedl ji hned do jiného stavu. Následoval tedy rozvod...

Musela pryč

Nejstarší dcera Kateřina podepsala Chartu 77 a pak ji i s dcerami vyhostili. Odletěla do Velké Británie. „Když jsem ji a její dvě holčičky odvážela do Ruzyně na letiště, pukalo mi srdce,“ přiznala Moučková. Tři roky pak svou nejstarší neviděla.

Bára byla povahou spíš klidnější. Vystudovala střední školu společného stravování a pracovala v pohostinství, jednu dobu byla vedoucí velké školní jídelny na Praze 6. Žila s partnerem v Kytíně, milovala přírodu a zvířata.

Video
Video se připravuje ...

Dcera Kamily Moučkové (†92) Kateřina: Šokující nález při přípravách pohřbu! Hana Höschlová

Fotogalerie
44 fotografií