Se svým postižením Ivana trpěla už od narození. Pochází z trojčat, přičemž její sestry se narodily zcela zdravé. Kvůli nedovyvinutým obličejovým a lebečním kostem si zažila spoustu trápení. „Povídaly jsme si hodně o plánech do budoucna a taky o Ivanky dětství. Mně to vlastně všechno došlo až dneska. Co to znamená se narodit a žít s Goldenhar syndromem, když i lékaři ti po narození dávají sotva rok života. Že to není jedna nebo dvě operace a všechno bude v pořádku, Ivanka jich má za svůj život za sebou desítky. Je to celoživotní boj a snaha o to být zdravá, cítit se a vypadat jako my všichni ostatní,“ vyprávěla Arichteva na sociální síti, kde se snaží Ivaně pomoct.

Ivanka se Veronice také svěřila, že se bohužel setkávala i se šikanou. „Že nemáš dětství, jako jsme měli my nebo naše děti, protože se neustále setkáváš s výsměchem a šikanou od jiných dětí. Že v pubertě jako mladá slečna neřešíš to, že ještě nemáš prsa, ale že sakra nemáš kus obličeje,“ pokračovala herečka ve svých myšlenkách, co všechno musela Ivana v dětství prožít.

Mladá právnička se ale nevzdává a nezlomily ji ani poslední neúspěchy. „Kvůli celosvětovému covidu bohužel musela odložit tu poslední operaci v Japonsku, po které by konečně mohla vidět svět oběma očima, a dostala se na ni až o 2 roky později. Ale v tu chvíli už bylo pozdě a operace nedopadla podle plánu,“ vysvětlila Arichteva. Ivana se vracela do Japonska kvůli dokončení zákroku. Implantát ale kvůli velké časové prodlevě mezitím přestal správně fungovat a operaci v tu chvíli už ji nebylo možné dokončit podle původního plánu. Dokončení se týkalo napojení oka na orbitální okruh, k tomu ale musí správně fungovat ten daný implantát.

Našla v sobě další sílu bojovat a nyní má naději na novou operaci. „Má novou naději a šanci na tu poslední operaci – operaci oka, ta její nová energie a odhodlání k dalšímu boji nakopla i mě. Operace v Japonsku se musí provést do konce roku. A protože na to stát Ivance peníze nedá, jelikož tahle vrozená vada není v našich tabulkách pojištění, ani ve schopnostech našich lékařů, tak potřebuje pomoc od nás. Od nás, co v životě máme víc štěstí. Operace stojí 2 500 000 Kč Povedlo se nám společně vybrat za pár dní skoro 1 000 000 Kč, za který vám strašně děkuju! Jste boží,“ děkovala Arichteva lidem, kteří už Ivaně na operaci přispěli, a zároveň prosila o další pomoc. Věří, že se podaří zbylou částku vybrat.

Transparentní účet : 5055387073/0800

Video
Video se připravuje ...

Příběh Ivanky Danišové, která trpí vzácným syndromem. laststepforivanka.org

Fotogalerie
50 fotografií