Ivaně Danišové se s pomocí lidí a podpory celebrit podařilo během deseti dní vybrat neuvěřitelnou částku - čtyři miliony korun. A to zákrok nehrazený pojišťovnou zaplatí. „Z celého srdce chci poděkovat všem, kteří se stali součástí mého příběhu a mojí záchrany,“ netajila své dojetí Slovenka, které velmi pomohla zejména herečka Veronika Arichteva, ale i další celebrity.

Den D už se blíží a Ivanka balí kufry. „Ten pocit strachu trochu roste z toho, co mě čeká nejbližších 8 měsíců při podstoupení tří velmi náročných operací v USA a Japonsku. Ale já se nikdy nevzdávám a upřímně se nemohu dočkat dnu, kdy budu mít po všech operacích a můj největší sen se splní," napsala na sociální síť Ivanka.

Zrádná nemoc zvaná Goldenharův syndrom se u Ivany projevila hned po narození a právě kvůli ní se jí nevyvinula pravá strana tváře. Lékaři na Slovensku ani v Česku si s jejím stavem nevěděli rady. K Goldenharovu syndromu se také postupně přidaly leukemie a srdeční arytmie. „Až v té době jsem doopravdy pochopila, s jakým soupeřem mám co do činění,“ posteskla si Ivana.

Po konzultaci s odborníky žena zjistila, že pomoci by jí mohl jedině chirurg v Japonsku. Jelikož však pojišťovna ženě zákrok nechtěla proplatit, rozhodla se na něj získat peníze prostřednictvím sbírky. A to se jí naštěstí podařilo...

VIDEO: Ivana Danišová popisuje své vzácné onemocnění

Fotogalerie
22 fotografií