Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ivana se narodila s půlkou tváře. Nyní podstoupila operaci. Skončí i šikana?

Autor: shp - 
24. července 2017
11:38

Celý svůj život slýchávala, že je zrůda nebo ošklivá. Za jejími zády si lidé šeptali, co je s ní v nepořádku. Ona se prostě narodila jiná. Slovenka Ivanka Danisová (30) se narodila s Goldenharovým syndromem, kvůli kterému měla propadlou tvář. Jakoby půlka jejího obličeje vůbec nebyla její. Nyní se na ní ale konečně usmálo štěstí a podstoupila nápravnou operaci.

Ivanka se narodila v Bratislavě a měla těžké dětství. Ostatní děti se jí kvůli jejímu vzhledu posmívaly a šikanovaly ji. I v dospělosti prožívala těžké útrapy kvůli tomu, jak vypadá. Teď je nepříjemným pohledům ze strany cizích lidí nejspíš nadobro konec.

Mladá žena totiž podstoupila v americkém Chicagu náročnou operaci, po níž by se měla její tvář vypadat jako u zdravého člověka. Šlo o plánovanou proceduru, po níž bude následovat snad již poslední zákrok, ke kterému má dojít v září.

Operaci provedl uznávaný odborník Russell Reid. Ten zákrok rozdělil na dvě části. První trval 20 hodinu, ten druhý dalších 11. Reid při tom prvním laicky řečeno rozebral deformovanou tvář a při druhém ji opět sestavil.

Ivanka měla štěstí. Když jí v dětství diagnostikovali Goldenharův syndrom, mysleli si slovenští lékaři, že zemře. „Nedali mi žádnou šanci. Neměla jsem vůbec přežít,“ řekla v minulosti žena, která se živí jako právnička. Její cesta za normálním vzhledem se ale už konečně blíží ke konci.

Podívejte se na záznam operace mozku známé youtuberky:

sores ( 24. července 2017 13:12 )

Český Dr.Pomahač v USA jí vymodeluje, je to machr na obličeje. Český VIP za ním jezdí,ty si to mohou dovolit,Absolonové dělal frňák.

moiaza ( 24. července 2017 13:04 )

Aáááá, to bude nějaké nemanželské dítě našeho tunel dědy. U nás má syna, na Slovensku dceru. Kanec jeden.

ninga ( 24. července 2017 12:38 )

Úžasné

Zobrazit celou diskusi