Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ivanka bez poloviny obličeje podstoupila náročnou operaci. Konečně slyší na pravé ucho

Autor: shp - 
10. února 2018
05:41

Život se s ní nemazlil. Slovenka Ivana Danišová (30) se narodila se vzácným Goldenharovým syndromem, kvůli kterému se jí pořádně nevyvinula pravá strana obličeje. I když jí lékaři prorokovali, že nemusí přežít, nikdy se nevzdala, stala se právničkou a nyní podstoupila již několikátou operaci, po které konečně slyší na pravé ucho.

Rodačka z Bratislavy podstoupila v americkém Chicagu náročnou třináctihodinovou operaci. Profesoru Russellu Reidovi a jeho kolegům se podařilo zrekonstruovat pravou část obličeje tak, že Slovenka nyní slyší na pravé ucho a dokonce může pravou stranou úst žvýkat jídlo.

Jsem ta nejšťastnější osoba na světě, protože jsem úspěšně podstoupila další klíčovou kraniofaciální operaci ve svém životě. Je to něco, co nedokážete popsat slovy, protože to je teď ten nejkrásnější pocit. Naděje, že budu žít jako zdravá, se stává skutečností,“ prohlásila Ivana.

Nyní slyším na pravé ucho a mohu jíst pravou stranou poprvé ve svém životě,“ dodala Slovenka. Tým lékařů ji musel zrekonstruovat nevyvinutou lebku a zvětšit oční jamku. Ivana nyní září štěstím a doufá, že její příběh bude inspirací pro lidi s podobnými zdravotními problémy. Nejdůležitější je se nevzdávat.

VIDEO: Rozhovor s transplantačních chirurgem

karlamarie ( 11. února 2018 15:11 )

I před operací nevypadá zas tak špatně jako V.Klaus ml.(myslím, že jde o stejný problém) a přesto se nechala operovat, nechápu, proč to neudělá i on, peněz mají dost a ten jeho vzhled je děsný, fakt nechápu a už vůbec ne ty jeho "manželky", které se chtějí jen zviditelnit.

jany ( 10. února 2018 19:12 )

proc si maluje centimetr siroky linky

ciara1 ( 10. února 2018 06:09 )

=========================YOU LOOK BEAUTIFUL! ==================================== GOOD JOB

Zobrazit celou diskusi