Přítel před Lucií poklekl sice už po půl roce společného bydlení, svatební plány se ale protáhly na dalších sedm let!

„Byli jsme čtyři roky v cizině, takže jsme dlouho váhali s místem svatby. Jestli ji udělat doma s rodinou, nebo v cizině. Nakonec za nás rozhodl společný kamarád. Tak trochu nás do toho letos přemluvil a se vším nám pomáhá,“ smála se sympatická brunetka, jíž se svatebními šaty na její velký den pomáhá návrhářka Tereza Sabáčková.

„Nechtěla jsem žádné přehnané princeznovské šaty… A Terezka mě úplně odhadla, tak jsem za to strašně ráda,“ vysvětluje Lucie. „Chtěla jsem moderní šaty na tělo, které by zvýraznily postavu,“ popsala boxerka, v čem ji před oltářem snoubenec může očekávat. „Hned na první schůzce mi Terezka ukázala šaty, které by se jí na mně líbily. Vyrazila mi dech, byly to ony! Přesně to, co jsem chtěla,“ pochvalovala si šampionka v pérové váze do 57 kilogramů.

Dieta nebude

Svatební přípravy ale Lucie se Štěpánem řeší spíše za pochodu. „Třeba jsme šli zrovna z tréninku, zahlédli jsme zlatnictví a řekli si, že nám chybějí prstýnky, tak jsme je šli hned vybrat,“ přiznala Lucie s tím, že v ringu se tahle boxerská svatba konat nebude.

„Jen svědek říkal, že nechá udělat svatební dort s postavičkami, které boxují,“ vylíčila mezi zkoušením šatů. Modřiny ze zápasů snad nevěsta ve svůj slavný den mít nebude! „Díky bohu to vyšlo tak krásně, že jsem měla zápas před třemi týdny, teď mám až do svatby volno,“ dodala mladá mistryně v boxu.

Hlídat váhu bude oběma sportovcům na svatební hostině kamarád nutriční specialista. Žádné zákazy prý ale nevěstě dávat nebude. „Snoubenec má totiž sladké radši než já,“ dodala Tereza se smíchem o svém nastávajícím, jenž teď boxerské hvězdě dělá také osobního trenéra.

Kdyby Lucie neboxovala, může si klidně obléknout policejní uniformu. Vystudovala totiž policejní akademii.

Láska mezi provazy

Se Štěpánem se Lucie potkala přímo v ringu, mezi provazy! „Já boxovala tenkrát jako hlavní tvář německé stáje, on byl nejdůležitější tvář té české. Trvalo ale asi rok, než jsme spolu šli na rande,“ vzpomínala Lucie na jejich seznámení.

„Vždycky jsme se viděli jen někde na zápase, jinak jsme spolu v kontaktu nebyli,“ vylíčila pro Novinky.cz. „Štěpán mě zkoušel pozvat na schůzku, já odmítla. Pak jsem pozvala já jeho - a odmítl on! Oba jsme se soustředili na své výkony, na ostatní nebyl čas. Pak šel jednou Štěpán na operaci, kvůli které se nemohl zúčastnit turnaje, kde jsme zase měli bojovat oba. Seděl ale v publiku a poprvé mě viděl reálně boxovat. Tehdy se prý do mě zakoukal a rande konečně dopadlo,“ vypráví Lucie, jež do té doby s žádným boxerem nechodila.

„Porušila jsem tedy svou zásadu, že co je v domě, není pro mě,“ dokončila »mlátička z Děčína« své vyprávění o peripetiích, jež vztahu s trojitým mistrem Evropy v boxu předcházely.

Fotogalerie
48 fotografií