S hořkostí v hlase si už kolikrát postěžoval, že na stará kolena nemá do čeho píchnout. „Já nemám práci! Nikdo mě nechce, protože nejsem mladý,“ stěžoval si Aha! Petr, který už nevěřil v nové filmové a televizní příležitosti. „Smířil jsem se s tím, že už si v životě nezahraju,” tvrdil opakovaně.

Jak velké překvapení na redaktory Aha! čekalo, když dorazili na zámek Sychrov na natáčení nové vánoční pohádky Klíč svatého Petra. Kromě Sychrova herce ještě čeká natáčení na hradě Zvíkov a v ateliérech na Kavčích horách v Praze.

Na pohádkovém trůnu tam v hermelínu seděl právě pětaosmdesátiletý herec jakožto král. „V původním scénáři byl král trošku do počtu. A mě to samotného trápilo. Díky Petrovi jsme tu postavu mohli probarvit a udělat ji větší,“ okomentoval spolupráci režisér Karel Janák (52).

Ostatně, co mohl dělat, pokud Nárožného chtěl. Hvězda komedií Jáchyme, hoď ho do stroje! nebo Ten svetr si nesvlíkej jasně řekla, že štěky hrát nebude. A překvapení jsou i kolegové – Petr Nárožný prý na natáčení každý den chodí s papírem plným nápadů, co všechno vylepšit.

„Kameraman mi pořád špital: Řekni tomu Petrovi, ať tam ještě něco vymyslí. Přišel nám jako slabá postava a Petr nám do děje vnesl nové myšlenky. Je úžasný, jak ve svém věku dovede pracovat a chápe příběh. Jsem z něj nadšenej,“ dodal Janák.

Spálená princezna

Diváci sice pohádku uvidí v České televizi až v mrazivém prosinci, výpravný příběh o jedné krádeži, do princezny zamilovaném vodníkovi a protřelé dvojici kancléřů se ale natáčí v těch nejteplejších dnech. Nádvoří zámku Sychrov poskytovalo jen minimální stín, štáb tak musel vytáhnout deštníky a mimo záběry jimi chránit herce.

„Podařilo se mi první den, co jsme byli venku, se spálit, takže teď už nás raději schovávají,“ smála se princezna Sára Korbelová (20). I tak ze všech jen lilo, z těžkých pohádkových kostýmů se herci mohli svléknout vždycky až večer.

A o čem to bude? Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emilie a Tobiáš, který je v tom úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku a pak u vodníka jako dušičky. Když se následně ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě na zámku klíč vypátrali, jinak přijdou do pekla.

Video
Video se připravuje ...

Nárožný rozesmíval na pohřbu Zindulky (†86): Prozradil ale tajemství jeho nemoci. Blesk TV

Fotogalerie
41 fotografií