„Říká se, že porod je teprve začátek a to pravé peklo přichází s kojením,“ uvedla na svém Instagramu herečka Denisa Pfauserová, kterou si televizní diváci zamilovali coby rozmazlenou princeznu v pohádce Řachanda. „Musím zaťukat, ale naštěstí (minimálně v tuto chvíli) patřím mezi ty šťastné, které mají mlíka pro celou vesnici a jejíž miminko od samého začátku nemá problém s přisátím, takže jsem tyto problémy nemusela řešit.“

Přestože ale maličká Naila dostává napít od maminky, „kdykoli otevře zobáček“, onomu výše zmiňovanému peklu se stejně nevyhnula. Trápí ji totiž palčivá bolest prsou. Ačkoli mě dula učila správné pozice kojení, bradavky to prostě odskákaly. Jako když si bříška prstů zvykaj na struny kytary. Musí se to ohoblovat,“ uvedla napůl v žertu.

Video
Video se připravuje ...

Denisa Pfauserová: Chci rodit do vody a muže mít u toho, i když ho kamarádi odrazují. videohub

Přestože se může zdát, že k tomu hvězda seriálů ZOO nebo Ohnivý kuře přistupuje nadmíru optimisticky, opak je pravdou. Jak sama přiznala, ve skutečnosti si nejednou sáhla na dno. „Zvláště ze začátku, ještě v porodnici, když malá zamlaskala a otevřela pusinku dokořán, začala jsem brečet,“ svěřila se Denisa s odzbrojující upřímností, a zašla dokonce ještě o něco dál: Věřte mi, že jsem dost silně zvažovala s kojením seknout…“ prozradila totiž.

„Ale jestli můžu poradit, vydržte to. Mateřské mléko prostě JE to nejlepší, co svému miminku můžete dát. A když tohle vystoupení z komfortní zóny dáte, budete na sebe zase o velký kus pyšnější. Buďte silné, ten pocit za to stojí,“ motivovala své followerky na sociální síti. „Hlavně si nic nevyčítejte, protože věřím, že i bez toho děláte pro své děti to nejlepší, co je ve vašich silách,“ zakončila a dočkala se celé řady souhlasných a podporujících komentářů.

Fotogalerie
64 fotografií