Herečka Lenka Vacvalová se v tuzemsku proslavila v seriálové Ordinaci v růžové zahradě 2, kde se před lety mihla coby psychicky nemocná pacientka a přítelkyně doktora Oty Kováře v podání Martina Stránského (53), anebo jako „pokušitelka“ Josefa Kokty (66). Aktuálně má za sebou 2000 kilometrů běhu přes Alpy – s charitativním přesahem. Jejím cílem bylo totiž vybrat 3 miliony korun. Nakonec se jí v potu tváře povedlo získat skoro 5 milionů, co poputují na Plicní transplantační centrum FN Motol.

Při té příležitosti ukázala svou obnaženou postavu. Není to poprvé – nikdy se nestyděla za to, jak vypadá, a v minulosti se ukázala i na řadě svůdných momentek třeba v plavkách. Tento snímek je ale jiný. Nejde na něm o nějakou levnou erotiku, jelikož Lenka na něm ukazuje své možná až příliš štíhlé křivky a opálení podle trička a kraťasů, v ostrém kontrastu s bledou kůží, kterou jinak chrání běžecké oblečení, ale o poselství.

„Mé milé tělo, když se na tebe podívám, vidím (pří)běh. Jeden fascinující příběh a sílu, o které jsem ani v nejbláznivějším snu netušila,“ uvedla k tomu na sociální síti.

Video
Video se připravuje ...

Zrzavá Lenka Vacvalová prozradila dvě věci, které miluje! Budete se divit! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

„Tam v horách, na dlouhé cestě, tam nikomu nezáleží na tom, jak vypadáme... Obklopeni takovou dokonalostí se o ni ani nemá cenu pokoušet. Tak moc mě to naučilo nadhledu,“ svěřila se rusovlasá herečka. „Jako suvenýr na pár týdnů zůstávají bolavé odřeniny, podivná opálení, ztracená kila i svaly... Ale do života – vděčnost. Neboť nebylo dne, kdy bych mu i několikrát nepoděkovala. Možná je to ohrané, ale tak pravdivé: Naše tělo dokáže strašně moc, ale musíme to po něm chtít.“

Lenčina slova a její nezlomnost zasáhla nejenom její fanoušky, kteří s napětím sledovali její cestu, okamžiky, kdy si sáhla na dno, i momenty štěstí, ale také kolegy z umělecké branže.

Mezi nimi například spisovatelku Barbaru Nesvadbovou, která na její jímavé vyznání reagovala slovy: „Moja, hlavně, že jsi z toho vyšla jakžtakž zdravá. Jsi Srdce ze zlata. Aaa, mimochodem, ještě jsi mega sexy,“ napsala do komentářů obdivně. Svým lajkem ji zase ocenily herečky Adéla Gondíková (49) a Andrea Růžičková (38), herec Jiří Langmajer (57) či zpěvačka Kamila Nývltová (33).

Fotogalerie
65 fotografií