Základem všeho je slavíkova životopisná kniha Má cesta za štěstím. Díky ní dramaturgové rozhlasu sestavili minimálně sedm hodin četby na pokračování. „Pana Bareše vybrali v rádiu po dohodě s paní Gottovou. Má velmi vlídný hlas a velmi hezky se poslouchá,“ řekl zdroj z ČRo. „V té četbě se bude objevovat i hlas pana Gotta vytvořený díky umělé inteligenci,“ doplnil. Celou četbu na pokračování by měla stanice ČRo Dvojka odvysílat druhý týden v červenci, kdy by Gott oslavil 84. narozeniny (přesně 14. července). „Byla to pro mne velká čest. Za mne už je vše načtené, natočené, nyní vše mají v rukou režiséři a technici,“ řekl nám Bareš a potvrdil zároveň, že by četba měla po odvysílání vyjít i na zvukovém nosiči. Buď půjde o CD, nebo některou z placených zvukových platforem. Tohle vše už si bude obstarávat Ivana Gottová. Proto neváhala a o celém projektu informovala na svých sociálních sítích.

„Milí Karlovi příznivci, před časem jsem vám slíbila další překvapení související s odkazem mého manžela. Dnes vám mohu oznámit, že v létě dostane rozhlasovou podobu autobiografie Má cesta za štěstím. A ještě větší radost mám z toho, že se do některých pasáží podařilo zapojit Karlův hlas vytvořený umělou inteligencí. Dnes jsme s generálním ředitelem Českého rozhlasu René Zavoralem podepsali smlouvu k projektu. Je to opravdu nebývale inovativní počin a bude to u nás vůbec poprvé, kdy se hlas vytvořený umělou inteligencí takto zapojí do literárně dramatického díla,“ napsala.

„Poprvé budete moci slyšet Karlův hlas vytvořený umělou inteligencí ve čtvrtek 13. července v předvečer výročí jeho narozenin, vybrané díly z knihy uvede Český rozhlas Dvojka od 14. července a celou autobiografii pak vydáme jako audioknihu letos na podzim. Když mě Český rozhlas s nápadem na zapojení Karlova hlasu do audioverze knihy oslovil, nevěřila jsem, že už by to dnešní technologie ve vysoké kvalitě umožňovaly. Doufám, že výsledkem budete nadšeni stejně jako celý tým, který projekt připravuje. A pevně věřím, že z využití umělé inteligence by byl nadšený i sám Karel. Vždy své fanoušky rád překvapoval, fascinovaly ho moderní technologie a inovace,“ dodala.

Smlouva na cestě

Kolik přesně Český rozhlas zaplatil za poskytnutí práv společnosti Karel Gott Agency, která spravuje Mistrovo dílo a jíž je Ivana Gottová jednatelkou, ještě není jasné. V registru smluv se zatím daný dokument neobjevil. Podle odhadů ale může jít až o půl milionu korun.

Prodávají kavárnu

 V souvislosti s odkazem Karla Gotta se o víkendu objevila zpráva, že společnost Celebrity Place, s.r.o., se rozhodla k prodeji vzpomínkové kavárny Café Karel, která od poloviny února tohoto roku funguje v Dlouhé ulici v centru Prahy. Důvodem je oznámení provozovatele kavárny Miroslava Kolodzieje, že opouští tuto pozici. Cena kavárny se podle informací Aha! pohybuje okolo 1,5 milionu korun. 

Video
Video se připravuje ...

Igor Bareš bude Sherlock Holmes! Natáčí se nová audiokniha! Lukáš Červený, David Turek

Fotogalerie
61 fotografií