Cílem galavečera bylo oslavit celoroční práci Nadačního fondu Happy Hearts. Prostřednictvím charitativní aukce se podařilo během slavnostního večera vysbírat finanční prostředky ve výší 10.000.000 korun na podporu vzdělání a výstavbu dalších škol postižených přírodními katastrofami. Téma letošního galavečera bylo “ Education and Women’s Equality. Cílem bylo upozornit na důležitost zajištění rovných příležitostí a přístupu ke vzdělání pro dívky a ženy, protože rovnost ve vzdělání je zásadní pro dosažení sociálního a ekonomického rozvoje celých komunit. Během večera proběhlo předání cen Happy Hearts.

Mezi oceněnými byly v minulosti takové osobnosti, jako je prezident Bill Clinton, hudební producent Quincy Jones, Howard Buffet, či kreativní ředitelka Chopard Caroline Scheufele. Letos naše pozvání přijala první dáma České republiky paní Eva Pavlová, která předala cenu “Heart of Gold” historicky první Češce paní Simoně Kijonkové za její inspirativní přístup k filantropii. První dáma v emotivní řeči ocenila mezinárodní úspěchy Nadačního fondu Happy Hearts a usilovnou práci Karolíny Bosákové a Petry Němcové a také zdůraznila důležitost vzájemné podpory mezi ženami a pomoci těm, kteří ji nejvíce potřebují. „Tento večer byl akcí, která překračuje hranice a spojuje lidí z celého světa, kteří mají společný cíl změnit svět k lepšímu. Jsme zde, abychom se postavili na stranu dětí, které nemají přístup ke kvalitnímu vzdělání, a abychom jim umožnili rozvinout svůj plný potenciál. Jsem hrdá, že mohu předat ocenění Heart of Gold Simoně Kijonkové za její výjimečnou práci a její snahu zlepšit životy mladých dívek. Děkuji vám všem za vaši podporu.”

Eva Pavlová, první dáma České republiky Cenu “Lifetime Achievement” převzala z rukou zakladatelky Happy Hearts světově uznávané filantropky Petry Němcové úspěšná americká podnikatelka a filantropka, zakladatelka Spanx Sara Blakely. Stala se tak první ženou, která toto ocenění získala. Sara je první ženou na světě, která se vedle dalších nejbohatších mužů světa zavázala k filantropii. Stala se členkou Giving Pledge což je slib nejbohatších jednotlivců a rodin světa, že většinu svého majetku věnují na dobročinné účely. Sara Blakely prostřednictvím videa poděkovala a uvedla: “Zasvětila jsem svůj život povznesení života žen a ženství. Je pro mě velkou ctí, že mohu převzít ocenění od organizace, s tak obrovským globálním dopadem. Děkuji, že kladete důraz na rovnost žen a posílení postavení žen a dívek, které mají pro celý svět velký význam.” V rámci programu vystoupil dětský sbor HLásky a kapela Vega Elektra, kteří přinesli do sálu nezapomenutelnou atmosféru. Galavečer Happy Hearts 2023 se stal opět výjimečnou událostí, která přitáhla pozornost a podporu významných osobností. Díky této akci bude možné pokračovat ve snaze o zajištění rovných příležitostí pro vzdělání a o podporu dětí v lepším světě.

Fotogalerie
6 fotografií