Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První dámy na Hradě: Zemanová s Pavlovou probraly práci, módu i domácí mazlíčky

Autor: ula, ČTK - 
20. února 2023
15:05

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana se dnes setkala s budoucí první dámou Evou Pavlovou. Na twitteru o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Hovořily o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu.

 „Požádala jsem paní Zemanovou, aby se se mnou podělila o zkušenosti, které nasbírala jako manželka prezidenta, ať už při doprovodu na zahraničních cestách, nebo v českém prostředí. Setkání bylo milé a vstřícné, pohovořily jsme i o tématech, jako jsou domácí mazlíčci, móda a bydlení,“ okomentovala obsah setkání Eva Pavlová.

Tématem byla také charita a způsob, jakým k problematice podpory potřebných přistupovala Ivana Zemanová s manželem. Setkání iniciovala paní Eva Pavlová, její přání setkat se s Ivanou Zemanovou tlumočil zvolený prezident Petr Pavel Miloši Zemanovi na jejich setkání minulý týden. Atmosféru setkání pozitivně hodnotila i Ivana Zemanová. „Byla to velice příjemná schůzka. Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,“ uvedla současná první dáma. Dodala, že během setkání hovořila s paní Evou Pavlovou o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu svého manžela.

Pavel tlumočil Zemanovi zájem své manželky sejít se s nynější první dámou při schůzce 13. února na zámku v Lánech. Tehdy také Zemana pozval na svou březnovou inauguraci. Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář později potvrdil, že Zeman s manželkou se zúčastní.

V roli první dámy se Ivana Zemanová objevovala po boku svého muže na veřejnosti jen zřídka, většinou při oficiálních příležitostech. Věnovala se pomoci ohroženým dětem, seniorům či lidem bez domova. S médii komunikovala minimálně.

Pavlová by podle svých slov chtěla být aktivní první dámou. Zaměřit se chce zejména na téma rovnosti pohlaví a diskriminaci žen ve společnosti, na otázky rodiny a mezilidských vztahů a situaci samoživitelek.

Video  Zemanův poslední prezidentský hlas. V doprovodu Ivany podpořil Babiše.  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

nespokojeny ( 21. února 2023 19:31 )

I Ty budeš asi velký cocot.

Zuzana Stará ( 21. února 2023 14:32 )

Konečně kytice bez papíru,co to je dnes za módu s tím balicím papírem a ještě většinou hnědým?
A do strany vstupovala většina lidí z vypo­číta­vosti,­tako­vých,co věřili,zas tak moc nebylo.

1pravda1 ( 20. února 2023 23:08 )

PÁVKOVI V POLSKU www.fa­cebo­ok.co­m/pho­to.ph­p?fbid­=63280­897272­23254&­set=p­.63280­897272­23254&­type=3

JaNat ( 20. února 2023 22:28 )

Nějak jsi to ted s těmi pukéty zamotala. Už ten krabičák nech.

JaNat ( 20. února 2023 22:26 )

Tedy působí na tebe až moc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa